Siirry suoraan sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Askarruttaako jokin? Tältä sivulta löydät vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin.

Onko Pilke auki ja onko siellä turvallista käydä korona-aikana?

Tiedekeskus Pilke on avoinna. Tiedekeskuksen turvallisuutta varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Suositusten mukaisesti yleisölle avoimiin tiloihin, eli aula-, kahvio-, ja näyttelytiloihimme päästämme vain 50 henkeä kerrallaan. Pyrimme kaikin keinoin luomaan turvallisen tilan sekä asiakkaille, että talon henkilökunnalle. Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia koronavirustilanteesta, minkä takia aukioloaikamme ja muut vierailua koskevat ohjeet saattavat muuttua. Ajankohtaisimman tiedon löydät täältä verkkosivuiltamme.

Onko Pilkkeessä kahvila?

Ei. Pilkkeessä ei ole kahvilaa, mutta Pilkkeessä on kahviautomaatti ja taukotila, jossa voit syödä omia eväitä ja lämmittää eväät mikrossa. Lähin kahvila löytyy Arktikumista.

Saako Pilkkeessä ottaa valokuvia?

Kyllä. Pilkkeessä saa ottaa valokuvia omaan käyttöön ja somessa julkaistavaksi. Olethan yhteydessä meihin, jos haluat valokuvata ammattimaiseen tai kaupalliseen tarkoitukseen.

Onko Pilkkeessä langaton internet-yhteys?

Kyllä, tunnukset saat infosta.

Voinko käydä Pilkkeessä pienten lasten kanssa?

Kyllä voit. Pilkkeessä käytössäsi on lastenhoitopöytä, lainattavat lastenrattaat ja taukotilassa syöttötuoleja.

Minulla on liikuntavamma, voinko käydä Pilkkeessä?

Kyllä. Pilke-talo on esteetön ja näyttelyyn kulku onnistuu hissillä. Talossa on inva-wc ensimmäisessä kerroksessa sekä pyörätuoli. Lisäksi Ounasjoentien varrella sekä Pilkkeen ja Arktikumin piha-aukiolla on invapysäköintipaikkoja. Kartan löydät saapumisohjeista. Mikäli kulku tapahtuu alaovesta piha-aukion kautta, olethan yhteydessä Pilkkeen Infoon.  

Hukkasin jotain Pilke-käyntini aikana. Mikä neuvoksi?

Ota yhteys Pilke Infoon ja katsotaan, löytyykö hukkunut tavara.