Siirry suoraan sisältöön

Retkeily ja retkikohteet

Rovaniemen alueella on useita mukavia päiväretkikohteita, eivätkä pohjoisen suuret kansallispuistotkaan ole kaukana.

Napapiirin retkeilyalue on helposti saavutettava retkikohde vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta. Alue soveltuu kaikenikäisille ja siellä on myös esteetön reitti. 

Posion suuntaan vajaan tunnin ajomatkan päässä Rovaniemeltä sijaitsevat Kaihuanvaara ja Kivalot. Alueet soveltuvat rauhaa kaipaaville, vaaramaisemissa viihtyville päiväretkeilijöille.

Myös Posion suunnalla noin tunnin ajomatkan päässä Rovaniemen keskustasta sijaitseva Auttiköngäs on päiväretkeilijän mielikohde. Maastoon merkitty rengasreitti kulkee Auttijoen molemmin puolin suhteellisen vaativassa maastossa.

Pyhä-Luoston kansallispuistossa avautuvat jylhät tunturimaisemat henkeäsalpaavineen kuruineen. Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa upea puitteet sekä päiväretkeilyllä että parin päivän vaelluksille. Ajomatka Rovaniemeltä Pyhä-Luostolle on noin kaksi tuntia.

Lisätietoa

Lisätietoa Rovaniemen lähialueen retkeilykohteista ja muista Metsähallituksen ylläpitämistä retkeilyalueista sekä vinkkejä turvalliseen retkeilyyn saat luontoon.fi -sivustolta ja Pilke Infosta.

Pilke Shopista voit ostaa karttoja Lapin kansallispuistoista ja erämaa-alueista. Shopista löytyy myös valikoima Lapin kuntien karttoja sekä erikoiskarttoja esimerkiksi moottorikelkkailuun.