Siirry suoraan sisältöön
  • verkkosivujen banneri 2000x800

Sahanperän Savotta

Metsästä elämyksiä koko perheen tapahtumassa

  • Rovaniemi-viikon sunnuntaina

  • Pilkkeen ja Arktikumin pihapiiri, Rovaniemen keskustassa

Klikkaa tapahtuma seurantaan myös Facebookissa

 

Alueen kartta

kartta

 

Saapuminen

Tapahtuma järjestetään Rovaniemen keskustan läheisyydessä. Suosittelemme kävijöitä saapumaan paikalle kävellen tai polkupyörällä. Alueella on liikenteenohjaus, mutta autojen pysäköintitilaa on rajoitetusti. 

Kiitos, että olet luomassa vastuullista koko perheen tapahtumaa kanssamme!

 

Sahanperän Savotta somessa

Seuraa Sahanperän Savottaa Facebookissa ja Instagramissa (@sahanperansavotta), jotta kuulet ajankohtaisista suunnitelmista sekä mahdollisista muutoksista!

#sahanperänsavotta #rovaniemiviikko #rovaniemijuhlii #pilkeXsavotta

Sahanperan Savotta kollaasi

 

 

Tunnelmaa Sahanperän Savotasta vuodelta 2018. Videon on tuottanut Kota Collective.

 

Ohjelma ja näytteilleasettajat

Toiminnallisessa koko perheen ulkotapahtumassa esitellään metsäisiä ammatteja, opintoja, harrastuksia, välineitä, koneita sekä tuotteita. Tule mukaan tekemään, kokemaan ja aistimaan, kun paikalliset luonnonvara-alan toimijat esittelevät palveluitaan sekä toimintaansa. 

Koe uusia elämyksiä mm. määrittämällä kalan ikää, osallistumalla kilpailuihin, tutustumalla Sallan kansallispuistoon ja testaamalla simulaattoreita. Sukella Rovaniemen uuteen kirjastoautoon, näe metsäkartoituskoira työssään ja suunnittele unelmiesi mökkitontti. 

Maksuttomassa tapahtumassa on viihdykkeenä myös musiikkia, sirkusta ja joogaa sekä tietysti jokavuotinen sahausnäytös. Tapahtuman aikana on ilmainen sisäänpääsy Arktikumin, Pilkkeen sekä Korundin näyttelyihin. 

 

Yhteistyössä

Järjestelyistä vastaa Metsähallitus ja Tiedekeskus Pilke. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa, joista tänä vuonna mukana:

Arktikum, Lapin AMK, Ammattiopisto Luovi, Rovaniemen 4H-yhdistys, MetsäRekry Lappi -hanke, Metsästäjäliiton Lapin piiri, Lapin Metsäpalvelut Oy, Metsäkeskus, Ponsse, REDU, Rovaniemen VPK, Rovaniemen kaupunginkirjasto, SPR Rovaniemi, Luonnonvarakeskus, Kivalo Design, Saarni Sirkus ja Rovaniemen kaupunki.

Sahanperän Savotta on osana Rovaniemi-viikon tapahtumia sekä Valtakunnallisia kotiseutupäiviä. 

#rovaniemiviikko #rovaniemijuhlii 

 

Lisätietoja

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Metsähallitus / Brändi- ja Pilke-tiimi

Yhteydenotot: Pilke Info,  [email protected] 

Puh. 020 639 7820 

 

Nähdään Rovaniemi-viikolla!