Siirry suoraan sisältöön
  • Sahanperan Savotta 2021 kansikuva3 2000x800px

Kiitos Sahanperän Savottaan osallistuneille!

Lämpimät kiitokset kaikille Sahanperän Savotta 2021 -tapahtumaan osallistuneille! Nähdään jälleen ensi vuonna!

Metsästä elämyksiä koko perheen metsäpäivässä

  • Sunnuntaina 12.9.2021 klo 10-16

  • Arktikumin ja Pilkkeen pihapiiri, Rovaniemen keskustassa

Toiminnallisessa koko perheen ulkotapahtumassa voi tutustua metsäisiin harrastuksiin ja ammatteihin, metsästä saataviin tuotteisiin ja metsäalaan monin eri tavoin. Olemme osana Rovaniemi-viikon tapahtumia.

Tapahtumassa huomioidaan voimassaolevat koronasuositukset. Suosittelemme kävijöitä huomioimaan turvavälit, käyttämään kasvomaskeja ja huolehtimaan käsihygieniasta. Saavuthan paikalle vain terveenä.

Klikkaa tapahtuma seurantaan myös Facebookissa

 

Ohjelma ja näytteilleasettajat

Useat paikalliset luonnonvara-alan toimijat esittelevät palveluitaan ja toimintaansa tapahtumassa.  Tule tutustumaan Rovaniemen lähimetsistä kerättyihin sieniin Lapin sieniseuran sieninäyttelyssä ja ihastelemaan, miten taitavasti moottorisahalla voidaan tehdä veistoksia! Et voi olla huomaamatta useita metsäkoneita, jotka valtaavat suuren osan tapahtuma-alueesta.  Voit myös itse kokeilla simulaattorilla, miten metsäkone todellisuudessa toimii! Askartele käpyhahmo, nappaa mukaasi linnunpönttöaihio tai osta omaksesi Savuinen Savotta - Kruunumetsien kartoitus ja arviointi -kirja.  

Sahanperän Savotassa esittäytyy tänä vuonna tapahtuman järjestelyistä vastaavat toimijat. Näytteilleasettajina tapahtumassa ovat Arktinen keskus,  Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin koulutuskeskus REDU, Lapin Sieniseura, LeonFi Oy, Metsähallitus, Metsuri Velimatti Rössi, Pidä Lappi Siistinä, Ponsse Oyj, Rovaniemen 4H-yhdistys, Suomen 4H-liitto, Suomen metsäkeskus ja Suomen Metsästäjäliitto Lapin piiri.

Rovaniemi-viikon sunnuntaina Arktikumissa, Pilkkeessä ja Korundissa ei järjestetä avoimia ovia vallitsevan koronatilanteen vuoksi, mutta sen sijaan jaetaan Kulttuuripasseja rajattu määrä. Kulttuuripasseja jaetaan Arktikumin ja Pilkkeen piha-aukiolla sekä Korundin lipunmyynnissä klo 11-16. Kulttuuripassi on pääsylippu Arktikumin, Pilkkeen ja Korundin näyttelyihin ja se on voimassa 14.9.- 31.10. Passilla voi käydä kerran jokaisessa kohteessa. 

Tapahtuman juontaa radiosta tuttu toimittaja Juha Mäntykenttä.

Haastavasta koronatilanteesta johtuen tapahtuma järjestetään tänä vuonna normaalia pienimuotoisempana, minkä vuoksi emme ota maksullisia näytteilleasettajapaikkoja.

 

Saapuminen

Tapahtuma järjestetään Rovaniemen keskustan läheisyydessä. Suosittelemme kävijöitä saapumaan paikalle kävellen tai polkupyörällä. Alueella on liikenteenohjaus, mutta autojen pysäköintitilaa on rajoitetusti. Autojen pysäköintialueena on Ounasjoentien ja Pohjoisrannan risteyksessä sijaitsevan parkkihallin kolme kerrosta. 

Suosittelemme tapahtumaan osallistuvien käyttävän kasvomaskia sekä huolehtimaan turvavälien säilyttämisestä ja käsihygieniasta. Tapahtuma-alueella on useita käsidesipisteitä. Tulethan tapahtumaan vain terveenä. 

Kiitos, että olet luomassa vastuullista koko perheen tapahtumaa kanssamme!

Aluekartta someen 1200x628

 

Sahanperän Savotta somessa

Seuraa Sahanperän Savottaa Facebookissa ja Instagramissa (@sahanperansavotta), jotta kuulet ajankohtaiset suunnitelmat!

#sahanperänsavotta #rovaniemiviikko #rovaniemijuhlii

Sahanperan Savotta kollaasi

 

 

Tunnelmaa Sahanperän Savotasta vuodelta 2018. Videon on tuottanut Kota Collective.

  

Yhteistyössä

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Metsähallitus. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä paikallisten metsäalan toimijoiden kanssa. Tapahtumassa ovat mukana Arktinen keskus, Arktikum Palvelut Oy,  Lapin ammattikorkeakoulu, Lapin koulutuskeskus REDU, Lapin maakuntamuseo, Lapin metsäpalvelut Oy, Metsähallitus, Pidä Lappi Siistinä, Ponsse Oyj, Rovaniemen 4H-yhdistys, Suomen 4H-liitto, Suomen metsäkeskus ja Suomen Metsästäjäliitto Lapin piiri.

Tapahtumaa tukee Suomen Metsäsäätiö

Suomen Metsasaatio-logo

 

  

  

 

Sahanperän Savotta on osa Rovaniemi-viikon ohjelmaa

#rovaniemiviikko #rovaniemijuhlii 

Rovaniemi viikko logo 2021 musta rgb

Lisätietoja

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Metsähallitus / Pilke-tiimi.

Yhteydenotot: Pilke Info, pilke (at) metsa.fi.

 

Tervetuloa!