Siirry suoraan sisältöön

Tartu toimeen - tulevaisuus voidaan tehdä!

Bioaika on mahdollinen tulevaisuus, jossa osaamme elää, tuottaa ja kuluttaa kestävästi. Uusiutuvien luonnonvarojen kestävällä käytöllä saamme yhden maapallon riittämään kaikille hyvään elämään. Tartu toimeen ja tee tulevaisuudesta kestävämpi! Bioajan tekijäksi pääsee esimerkiksi omien arjen valintojen kautta tai kouluttautumalla biotalouden ammatteihin.

Laske ilmastovaikutuksesi ja aloita Ilmastodieetti!

Ilmastodieetti on työkalu kasvihuonekaasupäästöjen seuraamiseen ja vähentämiseen. Laske hiilijalanjälkesi ja tee ilmastolupaus.

ilmastodieetti.fi 

 

Tekijöitä tarvitaan

Tulevaisuuden työelämässä tarvitaan monenlaista osaamista, ja monilla aloilla voi syntyä aivan uusia työpaikkoja - töitä, joista emme vielä edes tiedä. Jokaisen vahvuuksille löytyy käyttöä! Mitä sinä voisit Bioajassa tehdä työksesi? Näistä lähteistä löydät tietoa ja tukea uravalintoihin.

kunkoululoppuu.fi
metsateollisuus.fi
puunjalostusinsinoorit.fi

 

Pienin askelin kohti Bioaikaa

Jokainen hyvä valinta, pienikin, on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. Pohdi, mitä tällaiset ”mikroaktiot” eli pienet ja helpot ekoteot voisivat olla. Toteuta viikon ajan yksi hyvä valinta päivässä. Pidä valinnoista kuvapäiväkirjaa, jonka voit myös jakaa somessa tunnuksella #bioaika. Näin uudet toimintatavat sujahtavat arkeesi melkein huomaamatta ja yhteensä pienet valinnat muodostavat ison bioteon!

Inspiraatioksi:

Kaikkea ei tarvitse omistaa - Vuokraaminen, korjaaminen ja uusiokäyttö pidentävät tuotteen elinkaarta - yhden ylijäämä on toisen raaka-aine - Puu sitoo hiiltä myös tuotteissa - kulutuksen on oltava kestävää.