Siirry suoraan sisältöön

Arctic Design Week -tapahtumia Pilkkeessä

04.03.2020

Rovaniemellä 16.-22.3.2020 järjestettävä Arctic Design Week on kaupunkifestivaali ja maailman pohjoisin muotoilu- ja vaikuttajafoorumi. Metsähallitus ja Tiedekeskus Pilke ovat mukana Arctic Design Weekillä erilaisilla tapahtumilla ja näyttelyillä. Tutustu Pilke-talon tapahtumiin ja tule käymään!

Seuraavat tapahtumat ovat avoinna ti-su 17.-23.3.2020 Tiedekeskus Pilkkeen aukioloaikojen mukaisesti. 

 

YHDESSÄ! kiertotaloustyöpaja 

Taideteos rakennetaan yksittäisistä kartonkimuodoista, jotka liitetään yhteen kokonaisuudeksi

Yhdessä! on Pilkkeen kollektiivinen kiertotaloustyöpaja, jossa rakennetaan yhteisöllistä taideteosta koko viikon ajan ja jaetaan samalla ideoita kiertotalouden edistämiseen. Kuka tahansa voi tulla mukaan rakentamaan teosta ja jakamaan kiertotaloustekojaan tai -ideoitaan.

Pilke Shop 2.0 -näyttely 

Pilke Shop 2.0 naeyttely pilkepussi nettisivuille 300x200

Pilke Shop luodaan uudelleen uudelle vuosikymmenelle. Uskoimme omat ideamme ja toiveemme taitavien Lapin yliopiston tekstiili- ja sisustusmuotoilun opiskelijoiden käsiin. Ryhmän innovatiivisissa ja asiantuntevissa käsissä syntyi jotain uutta ja elämyksellistä, mutta ennen kaikkea myös vastuullista. Pilke Shop 2.0 -näyttely esittelee projektin tuloksia ja tarjoaa yleisölle mahdollisuuden kurkistaa miltä Pilke Shop voisikaan näyttää 2020-luvulla.

 

Huippukokouksesta liikelahjaan -näyttely

Arktisen neuvoston kokouksen somistemateriaaleja
Millaisia tuotteita syntyy kansainvälisen huippukokouksen somistetekstiileistä? Esimerkiksi liikelahjoja kiertotalouden edelläkävijöille!
Lapin yliopiston sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijat ovat suunnitelleet liikelahjoja yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa. Suunnittelun lähtökohtana toimivat keväällä 2019 Rovaniemellä pidetyn Arktisen neuvoston kokouksen somiste- ja lipputekstiilit. Oivaltavia ja liikkuvaan elämäntapaan kannustavia liikelahjaideoita esitellään Huippukokouksesta liikelahjaan -näyttelyssä.

 

Tapahtumat järjestetään osana Arctic Design Weekia. Lue lisää arcticdesignweek.fi

Arctic Design Week logo