Siirry suoraan sisältöön

Bioaika-kiertue loppusuoralla

19.11.2017

Koko metsäsektorin yhteinen Suomi100-hanke, Bioaika-tapahtumakiertue on kulkenut kesän ja syksyn aikana Hangosta Kilpisjärvelle ja takaisin. Bioaika-rekan on tuottanut Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Pilke-tiimi on matkustanut kiertueella innoittamassa kävijöitä visioimaan biotulevaisuutta.

Bioaika-kiertueen päätös häämöttää jo. Matkan varrella on ollut yhteensä sata pysähdyspaikkaa ja 60 oppilaitosta. Viimeiset viikot Bioaika-rekka huristelee Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä. Kiertue huipentuu Helsingin keskustassa Narinkkatorilla 9.-10.12.2017.

”Kiertue on sujunut suunnitelmien mukaan: Bioaika-rekka on kulkenut, näyttely toiminut ja kumppanit ovat olleet aktiivisesti mukana Bioaika-toreilla.”, kertoo tiedekeskuksen päällikkö Heikki Hepoaho. ”Suomi on täynnä fiksuja nuoria, joita bioaika, tulevaisuuden tuotteet ja metsien kestävä käyttö kiinnostaa.”

Kiertueen kävijämäärä Bioaika-rekassa tulee olemaan 45 000 kävijän kieppeillä. ”Kiertue on ollut pitkä, mutta hyvin antoisa. Asiakkailta saatu positiivinen palaute on antanut lisää virtaa. Loppusuoralla Bioaika sai myös Suomen Metsäyhdistyksen ansioplaketin.”, Hepoaho iloitsee.

Läpi Suomen ulottuvan kiertueen ytimen on muodostanut pyörillä kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Bioaika-rekan näyttely kertoo biotalouden mahdollisuuksista ja innovaatioista. Tapahtumakiertue on toteutettu yhdessä biotalouden toimijoiden kanssa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö.

Pilke-tiimi vastaanotti Bioaika-palkinnon metsapaivilla kuva Janica Gronqvist