Siirry suoraan sisältöön

Eräilyn ennusmerkit Pilke Shopissa

16.04.2021

Uusi lumi on vanhan surma - ainakin toivottavasti! Lapissakin pian kevät voittaa ja pääsemme haistelemaan sulaa maata ja metsiä, sekä kevään ja kesän retkituulia. Huhtikuussa on hyvä lähteä reissuja suunnittelemaan ja niihin varustautumaan. Pilke Shopista karttoja, kirjoja, eväitä ja tarvikkeita nyt huhtikuun loppuun -15%

Oletko muuten huomannut kuinka lumi sulaa ensiksi puiden ympäriltä? Pälvet muodostavat kauniita kuvioita ja rytmiä vielä osittain lumiseen metsään. Ilmiön takana on montakin syytä. Usein puiden alla voi lähtökohtaisesti olla vähemmän lunta mitä ympäristössä. Keväällä valkea lumipinta heijastaa pääosan auringonsäteilystä taivaalle, mutta tumma runko kerää säteilyenergiaa itseensä ja lämmittää myös ympäristöä. Pian sulanut pälvikin kerää säteilylämpöä.

Huhtikuussa on usein myös aika kääntää katseet kohti tulevaa kalastus- ja metsästyskautta. Koko vuoden kalastonhoitomaksu kannattaa ostaa ennen kesää. Lisäksi esimerkiksi ensi syksyn kanalintukausiluvat ovat haettavissa 1.–30. huhtikuuta. Kanalintukausiluvalla saa metsästää kaikkea muuta pienriistaa mutta ei yleensä majavaa. Lisätietoja luvista Eräluvat-sivulta tai Pilke infosta.

Oletpa sitten ympärivuotinen luonnon ilmiöiden ihmettelijä, kevätaurinkoa palvova laavuilija tai haaveiletpa vasta kesän reissuista, Pilke Shopista löydät jo näin huhtikuussa ennusmerkit onnistuneeseen eräelämykseen. Huhtikuun kampanjan tuotteina eräily- ja retkeilyaiheiset kirjat, Kupilkan retkiastiat ja -aterimet, kartat, Marttiinin puukot ja eväät maastoon. 

Nyt on hyvä aika muistuttaa itseään myös Retkietiketistä. Olennaisena osana siihen kuuluvat luonnon kunnioittaminen ja roskaton retkeily. Näitä periaatteita voi soveltaa jo retkieväitä ja -varusteita valittaessa. Jos haluat perinteisen puisen kuksan sijaan koneessa pestävän, kannattaa kallistua kotimaisen Kupilkan puoleen. Kupilka pyrkii minimoimaan tuotannon ja biokomposiittimateriaalinsa hiilijalanjäljen, ja elinkaaren lopuksi tuotteet voidaan palauttaa muovinkierrätyskeskuksiin tai polttaa lämpöenergiaksi.

METTÄ nordicin tuotteiden raaka-aineet on kerätty suomalaisista metsistä ja pakkaukset ovat 100% kompostoituvia.  Mettä Nordic kerää suomalaisen metsän parhaat raaka-aineet ja jalostaa niistä hyvää tekeviä herkkuja esimerkiksi yrttiteen, nokkossuolan ja marjaxylitolin muotoon.

Taigasuklaan suklaiden marjat ovat myös kotimaisia ja heidän käyttämänsä suklaa hankitaan Cacao Trace- kaakaonhankintaohjelmaan kuuluvilta viljelijöiltä - ohjelmassa osa tuotoista palautuu yhteisöille. 

Arctic Warriorsin pohjoiset raaka-aineet tulevat pääosin paikallisilta pienviljelijöiltä ja luonnontuotteiden kerääjiltä. Yritys kertoo tuotannostaan ja tuotteistaan juurta jaksaen nettisivuillaan. Käykäähän lukemassa kun on kerrankin läpinäkyvyyttä tarjolla! 

Eraeilyn ennusmerkit nettisivu