Siirry suoraan sisältöön

Hiilipuutyöpajat oppimisryhmille joulukuussa

04.12.2015

Tiedekeskus Pilkkeessä koululaisryhmät pääsevät tutustumaan hiilipuusalkkuun perjantaina 17.12. järjestettävissä työpajoissa.

HALKOJA ILMASTA 17.12.

Kasvit sitovat hiilidioksidia ja vapauttavat hengittämämme hapen. Tule selvittämään hiilipuusalkulla milloin männyt kasvavat ahkerimmin ja miksi männyn hengityksen voi nähdä vain kun on pimeää. Tässä työpajassa saat myös rakentaa oman hiilipuun.

Työpajan vetäjät: Taina Ruuskanen ja Eija Juurola Helsingin yliopiston Ilmakehätutkimuksen keskus INARista sekä Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniasta. Työpaja on osa OKM:n rahoittamaa HIILI-tiedekasvatuksen kehittämishanketta.

Kohderyhmä: esikoululaisille ja alakouluille
Kesto: Nonstop työpajapiste tiedekeskuksessa
Saatavuusaika: 17.12.2015 klo 9–11.30.

 

HIILIPUUPAJA 17.12.

Pajassa selvitetään kuinka paljon puut hillitsevät ilmastonmuutosta sitomalla hiilidioksidia ilmakehästä. Lisäksi selvitetään miten säätila ja muuttuva ilmasto vaikuttavat hiilensidontaan. Työkaluina ovat interaktiivinen hiilipuu sekä hiilipuu.fi-sivusto. Pajassa työskennellään pienryhmissä. Pilkkeen iPadeja on käytössä, mutta myös omaa älylaitetta voi käyttää. Soveltuvia mobiililaitteita ovat android kännykät ja padit tai ipadit (sovellus ei toimi iphonella). Laitteille tulee ladata hiilipuu sovellus etukäteen ja se löytyy Applen ja Androidin sovelluskaupoista hakusanalla hiilipuu.

Työpajan vetäjät: Taina Ruuskanen ja Eija Juurola Helsingin yliopiston /Ilmakehätutkimuksen keskus INARista sekä Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmeniasta. Työpaja on osa OKM:n rahoittamaa HIILI-tiedekasvatuksen kehittämishanketta.

Kohderyhmä: yläkoulujen ja lukioiden ryhmille
Kesto: 45min
Saatavuusaika: 17.12.2015 klo 12, 13, 14, 15

Työpajavaraukset:

Pilke info
pilke@metsa.fi
p. 0206 39 7820

Lisätietoja hiilipuusta:

FT, Taina Ruuskanen
Yliopistonlehtori, Fysiikan laitos ja Helsingin yliopiston Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia
p. 050 3175 409
taina.ruuskanen@helsinki.fi
http://www.hiilipuu.fi/fi