Siirry suoraan sisältöön

Joulu metsäisin mielin

26.11.2020

Jouluna on mukava antaa lahjoja, mutta monia mietityttää kulutus ylipäätään. Aineettomat lahjat ja palvelut ovat aina hyviä lahjoja, mutta jos haluaa muistaa rakkaimpiaan jollain pienellä konkreettisella tuotteella, Pilke Shopista löytyy vastuullisia tuotteita metsäiseen makuun.

Jouluna on mukava antaa lahjoja, mutta monia mietityttää kulutus ylipäätään. Ihmiskunta kuluttaa luonnonvaroja kohtalokkaalla vauhdilla, vaikka jälkipolvetkin ansaitsisivat elinkelpoisen maapallon. Viime joulun Makerspacessa kannustimme kaikkia keksimään aineettomia lahjoja rakkaimmilleen. Kukapa ei pitäisi opastetusta reissusta marja- ja sienimetsään tai juuri häntä varten kokatusta illallisesta? Jos haluaa kuitenkin antaa lahjaksi jonkin tuotteen, kannattaa suosia kestävää ja kierrätettävää, biohajoavaa tai vaikkapa vastuullisesti tuotettua ja pakattua syötävää. Näistä kaikista esimerkkejä löytyy Pilke Shopista.

Pilke Shopin valikoimista löytyy paljon puista ja kestävää. Kotimaisesta sertifioidusta puusta Suomessa valmistettuja tuotteita kodin arkeen tai juhlaan. Kaikki Pilke Shopin tarjottimet ja leikkuulaudat, olivatpa ne sitten Ester Visualin, Miikon tai muun hurmaavan brändin, ovat suomalaista tuotantoa. Teemu Henrikin puusepäntöiden ylijäämämateriaaleista valmistetut salaattiottimet, kakkulapiot ja voi- ja juustoveitset ovat kauniita ja keveitä. Eränkävijöille valikoimista löytyy varmasti pitkäikäinen, Suomessa valmistettu Marttiinin Deluxe Skinner puukko. Kahva suomalaista visakoivua, terä ruostumatonta kromiterästä.

Shopista löytyy myös luksusluonnonkosmetiikkaa männyn ytimestä valmistetuissa luonnostaan antibakteerisissa purkeissa. Hetkinen -kosmetiikka on vegaanista ja kotimaista. Purkit voi hävittää kierrättämällä, mutta yritys kannustaa ensin käyttämään ne hyödyksi vaikkapa korurasioina tai kynttilänjalkoina ja lähettämään heille kuvan DIY-tuotoksesta.

Biohajoavat tuotteet ovat keveitä sekä luonnolle, että mielelle. NyStad Saunan metsäkylpypussit ja saunatuoksut ovat puhdasta hetken hekumaa josta jää hyvä omatunto. Tuotteet ovat Suomessa valmistettuja, vegaanisia, kemikaalivapaita ja biohajoavia. Nauti saunasta koivun ja mintun tuoksussa tai kylvetä väsyneet jalat kanervan, koivun ja alppisuolan hoivatessa. Pakkaukset voi laittaa kartonkikeräykseen.

Mettä Nordicin tuotteet ovat sekä herkkuja, että biohajoavia, aivan kokonaisuudessaan. Tiesitkö että myös pussi johon teet, suolat ja xylitolit on pakattu, ovat biohajoavia? Mettä Nordic kerää suomalaisen metsän parhaat raaka-aineet ja jalostaa niistä hyvää tekeviä herkkuja esimerkiksi kuivapeston, yrttiteen, tattisuolan ja marjaxylitolin muotoon.

Paikalliset ja metsän antimia hyödyntävät suupalat ovat oiva tuliainen joulukyläilyyn tai erikoisuutena omaan joulupöytään. Pilke Shopin herkkuhyllystä löytyvät Lapin Kuohun alkoholittomat kuohujuomat mustikka-mesiangervo, hilla, ja uutuutena raikas puolukka-kuusenkerkkä. Arctic Superfoodsin sokerittomat tai suklaiset, gluteenittomat, pohjoisen omia superfoodeja hyödyntävät eväspatukat sopivaan moneen ruokavalioon. Löytyypä hyllystä herkkusuille myös Taigasuklaan marjasuklaita.  Suklaa hankitaan Cacao Trace- kaakaonhankintaohjelmaan kuuluviltä viljelijöiltä ja osa tuotoista palautuu yhteisöille. 

Tervetuloa jouluostoksille Pilke Shoppiin! Piipahda samalla tiedekeskuksessa tai 1.12. avautuvassa kahvion Puusta päivään -näyttelyssä. 

Shopin ja infon aukioloajat joulukuussa:

  • MA 8 - 16, TI-PE 8 – 18, LA-SU 10 – 16
  • Suljettu jouluaattona 24.12; 25.12. avoinna 10-18; uudenvuoden aattona 31.12. avoinna 9-16

NyStad sauna nettisivuille