Siirry suoraan sisältöön

Kulttuuripassilla – TOP-3 kohdetta Rovaniemellä

23.03.2016

Kulttuuripassilla koet Rovaniemen kiinnostavimmat kulttuurikohteet kätevästi samalla lipulla! Passilla tutustut pohjoisten metsien moniin merkityksiin ja biotalouteen Tiedekeskus Pilkkeessä, Lapin historiaan ja arktisen alueen tutkimukseen Arktikumissa sekä pohjoiseen nykytaiteeseen Kulttuuritalo Korundissa.

Toiminnallinen ja kaikenikäisille sopiva Tiedekeskus Pilke kertoo pohjoisista metsistä. Maalis-toukokuussa on Pilkkeessä Metsiin kadonneet -posterinäyttely, joka kertoo kulttuuriperintöinventointihankkeen kiinnostavimmista löydöistä valokuvien, tekstien ja vanhojen karttojen avulla.

Arktikumin Häntä meni jo… -näyttelyssä sujahdetaan uiton maailmaan ja uiton päättymisen tunnelmiin 8.5 saakka. Irtouitto päättyi Kemijoessa 1991, puut siirtyivät pyörille ja näin uitosta tuli historiaa.

Kulttuuritalo Korundissa Piirrä nyt! Nykypiirustuksen monet kasvot näyttely (12.2.- 10.4.2016) esittelee, mitä piirtäminen on juuri tällä hetkellä.

Kulttuuripassi on henkilökohtainen. Aikuisten Kulttuuripassi maksaa 20 euroa (norm. hinta 27 euroa). Eläkeläisen, opiskelijan tai työttömän Kulttuuripassi on 15 euroa (norm. 19 euroa) ja 7-15-vuotiaiden lasten Kulttuuripassi 10 euroa (norm. 14 euroa). Passi on voimassa ostopäivästä seitsemän päivää.

Kulttuuripassi on oivallinen tapa tutustua monipuoliseen ja kiinnostavaan kulttuuritarjontaan Rovaniemellä.