Siirry suoraan sisältöön

Metsä - ja vastuullisuus mielessä Pilke Shopissa

06.11.2019

Pilke Shopin konsepti kietoutuu metsän ympärille: sieltä löytyy metsää monessa muodossa ja kaikille aisteille. Suosimme kotimaisia tuotteita ja kiinnitämme yhä enemmän huomiota vastuullisuuteen. Syksyn uutuuksissa yhdistyvät kaikki edellä mainitut.

Pilke Shopissa voit aistia metsää monella tavalla ja ihmetellä mitä kaikkia raaka-aineita ja tuotteita metsästä voikaan saada. Keskiössä on myös metsien ja luonnonvarojen vastuullinen käyttö. Vastuullinen hankinta on osa Metsähallituksen strategista vastuullisuusohjelmaa. Vaikka nyt marraskuussa lanseerattu toimintatapaohje koskee suurempia hankintoja mitä Shopissa tehdään, pyrimme silti tarkastelemaan toimittajiemme vastuullisuutta yhä enemmän. Tässä esimerkkinä syksyn ja alkutalven uutuuksia.


Puu-, paperi-, ja pakkausmateriaaleihin liittyen tarkastelemme sertifiointia ja pyrimme siihen, että tuotteilla olisi joko FSC tai PEFC -sertifikaatti. Uutuustuotteista esimerkiksi sekä Hetkinen-kosmetiikka, että Shalmiak-teet on pakattu PEFC-sertifioidusta männystä Suomessa valmistettuihin rasioihin. Hetkisen männyn sydänpuusta valmistetut, luonnostaan antibakteeriset rasiat eivät luonnonmukaisen kosmetiikan tapaan sisällä mitään ylimääräistä. Shalmiakin rasioiden tavoin nekin voidaan lopuksi kierrättää, kompostoida tai polttaa.

Kortit ja korvakorut lähtevät helposti mukaan kaupasta kuin kaupasta, mutta niissäkin kannattaa ajatella askel pidemmälle. Ateljee Keltaisen Talolta valitsimme sekä kierrätetyistä materiaaleista, että FSC-sertifioidusta paperista valmistettuja kortteja isänpäivään ja jouluun. Korut taas ovat monen ”heikkous”, mutta niillä voi tehdä myös hyvää. PinjaPuun ihanat luontoaiheiset ja suomalaiset korva- ja kaulakorit valmistetaan FSC ja PEFC -sertifioidusta koivuvanerista. Tiesitkö myös, että PinjaPuu lahjoittaa jokaisesta myydystä korusta 0,50 € vuosittain vaihtuvaan hyväntekeväisyyskohteeseen?

Todellista lähituotantoa edustaa Metsän Emäntä. Emännän pihkasalvaa on saanut Shopin hyllystä jo kauan, mutta tänä syksynä otimme valikoimiin myös yrttiset ja metsäiset jalkakylpysuolat ja laajemman valikoiman värikkäitä mehiläisvahakynttilöitä. Kynttilät ovat 100% mehiläisvahaa, jota syntyy mehiläishoidon sivutuotteena. Nämä kaikki valmistuvat Tervolassa Katjan taitavissa käsissä.

Jos tuote on valmistettu muualla, selvitämme tuotantoketjun läpinäkyvyyttä. Valikoimissamme pitkään olleet Lapuan Kankureiden puuvilla-tencel pyyhkeet kudotaan Suomessa. Uudet ihanan värikkäät ja lämpimät Metsikkö-huovat vuorostaan kudotaan Liettuassa, Euroopassa kehrätystä ja värjätystä 100% Uuden-Seelannin villasta (mulesing-vapaa). Shopista löytyy myös Suomessa kudottu Teemu Järven kuvioima Kankureiden Käpy-huopa jonka villa on peräisin eteläamerikasta ja australiasta. Pyykki- ja leipäpusseiksi tarkoitetut, mutta moneen käyttöön sopivat Kankureiden uudet ZERO WASTE -pellavapussit on ommeltu vaihtuvasta valikoimasta ylijäänyttä, Suomessa kudottua 100% pellavakangasta.