Siirry suoraan sisältöön

Metsä opettaa!

16.02.2020

Metsähallituksen nuorisoviestinnällä pyritään turvaamaan tulevaisuuden toimintaedellytyksiä kehittämällä lasten ja nuorten metsä- ja luontosuhdetta sekä välittämällä tietoa ja taitoja metsistä. Tammi-helmikuun vaihteessa Metsähallituksen nuorisoviestinnästä vastaava Pilke-tiimi on ollut yhdessä metsäalan nuorisoviestintää tekevien toimijoiden kanssa kahdessa opetusalan tapahtumassa: Educassa ja OPI-päivillä.

Helsingin Messukeskuksessa järjestettiin 24.-25.1.2020 jo 25. kerran Pohjoismaiden suurin opetus- ja kasvatusalan tapahtuma Educa. Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke ja Suomen luontokeskus Haltia olivat yhdessä Metsäkoulutus ry:n, Metsästäjäliiton, Metsäteollisuus ry:n, Suomen metsäyhdistyksen ja Suomen riistakeskuksen kanssa yhteisellä isolla Metsä opettaa! -osastolla. Kävijät saivat osastolta vinkkejä lasten ja nuorten kanssa metsässä oppimiseen sekä monipuolisesti erilaisia oppimismateriaaleja. Juhlavuoden Educa-tapahtumassa vieraili 19.338 kävijää. 

Pohjois-Suomen Opettajainpäivät eli OPI2020 -tapahtuma järjestettiin 31.1.-1.2. Oulussa Pohjankartanon koululla ja Oulun musiikkikeskuksessa. OPI-tapahtumaan osallistui Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke. Loppuunmyydyssä 2 400 kävijän tapahtumassa Pilke-tiimi esitteli uutta metsäteemaista Makanatsu -peliä, jossa ideoidaan metsään liittyviä keksintöjä, joiden avulla kestävä elämä on askeleen lähempänä. - Maailma tarvitsee yhä parempia ja kestävämpiä ideoita, ja tällä pelillä harjoitellaan innovoimista, kertoo oppimisinnoittaja Piritta Marttila.  Makanatsu-peli kiinnosti kummankin tapahtuman kävijöitä, ja monet opettajat totesivat pelin sopivan monialaiseen oppimiseen ja eri ikäisille koululaisille. 

Metsä opettaa Tiedekeskus Pilkkeessä tietenkin myös ympäri vuoden. Juuri nyt tarjoamme koululaisryhmille Metsä Makanatsu -työpajaa , eli mahdollisuuksia metsäaiheisiin innovaatioihin. Alkuvuoden tiedekeskuksen luovan askartelun tilassa, eli Makerspacessa on teemana ollut Haista metsä! ja materiaaleina tarjolla ovat olleet karttanauhat, tervanaru ja kuusiaihiot. Luvassa keväämmällä on tuulivoimateemaista Makerspacea ja keväälle kehittelemme myös koululaisryhmille uusia työpajakuvioita metsän, maailmanpelastuksen ja biotalouden ympärille. Pysythän kuulolla!

Metsä Makanatsu työpaja materiaalia