Siirry suoraan sisältöön

Metsähallitus mukana Metsävisassa

19.05.2021

Tällä viikolla kisaillaan 40. Metsävisan finaalissa. Metsähallitus on mukana Metsävisan kummina. Visan finaalikysymyksissä on kaksi Metsähallituksen tekemää kysymystä ja virtuaalisen finaalimatkan aikana pysähdytään tiedekeskus Pilkkeeseen moikkaamaan rovaniemeläisiä finalisteja.

Visan finaali on torstaina 20.5. klo 12–14.30. Finaalin ohjelma ja osallistujalista löytyvät tästä linkistä: https://smy.fi/opeta-opi/metsavisa/40-metsavisan-finaali/
Tavanomaisena keväänä finaali on kaksipäiväinen, elämyksellinen opintomatka oppilaille ja heidän opettajilleen. Tällä kertaa 50 finalistia vastaa kilpailukysymyksiin Metsävisa-mobiilisovelluksella kouluiltaan käsin. Kilpailijoita on kaikkialta Suomesta pääkaupunkiseudun ja Kittilän väliltä. He pääsivät finaaliin yli 20 000:n Metsävisan koulutason kilpailuun osallistuneen oppilaan joukosta.
Itse kilpailuosuuden jälkeen finalistit ja koko finaalia seuraava yleisö pääsee toimittaja, erämies Mikko ”Peltsi” Peltolan seurassa virtuaaliselle finaalimatkalle eri puolille Suomea. Matkalla tapaamme maajoukkuehiihtäjä, MM-mitalisti Jasmi Joensuun, maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän, useita metsään liittyvien innovaatioiden parissa työtään tekeviä henkilöitä sekä itse finalisteja ja heidän opettajiaan.
Metsävisaan on vuodesta 1982 alkaen osallistunut yli miljoona yläkoululaista. 40. juhlavuoden kunniaksi käynnissä on Metsävisaan liittyvien muistojen keruukampanja. Muistoja voi lukea ja omat muistot voi käydä jättämässä Metsäyhdistyksen nettisivuilla. Metsävisaa järjestää Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL:n ja Suomen Metsäyhdistyksen apuna laajasti lähes koko metsäala.