Siirry suoraan sisältöön

Näe jälleen metsä puilta 2.6. alkaen Tiedekeskus Pilkkeessä

02.06.2020

Tiedekeskus Pilkkeen näyttely on avattu tiistaina 2.6. Metsäisiä elämyksiä, tiedettä ja toimintaa tarjotaan taas, mutta hieman poikkeusjärjestelyin koronavirustilanne huomioiden.

Koronarajoitukset sulkivat myös Pilkkeen ovet, ensimmäistä kertaa talon historiassa, mutta nyt pääsemme jälleen avaamaan ja tarjoamaan kansalle taas metsäisiä elämyksiä, toimintaa ja tiedettä. Pilke-talon info, Pilke Shop ja tiedekeskus ovat kaikki avoinna, vaikkakin hieman poikkeusjärjestelyin koronavirustilanne huomioiden.

Tiedekeskuksen turvallisuutta varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Suositusten mukaisesti yleisölle avoimiin tiloihin, eli aula-, kahvio-, ja näyttelytiloihimme päästämme vain 50 henkeä kerrallaan. Pyrimme kaikin keinoin luomaan turvallisen tilan sekä asiakkaille, että talon henkilökunnalle.

Jatkamme tehostetulla siivouksella ja kaikki usein kosketeltavat pinnat puhdistetaan useaan kertaan päivässä. Yleisiin tiloihin asennetaan lattiatarroja muistuttamaan turvaväleistä. Infopisteeseen on asennettu pleksit ja panostamme hygieenisiin toimintatapoihin. Toivomme asiakkaiden myös huomioivan riittävät etäisyydet ja käsihygienian ennen ja jälkeen tiedekeskuksessa käynnin.

Tiedekeskuksen näyttelyssä on päästy tekemään hieman huoltotöitä ja tarkkasilmäisimmät saattavat löytää tilasta jotain uutta, tai jo toisesta yhteydestä tuttua. Pilke Cafe -tilaisuudet toimivat toistaiseksi etänä videoiden muodossa. Pilkkeen Youtube-kanavalta voi katsoa jo julkaistun Pilke Cafe Live - Pelasta Pörriäinen videon. Tulevina aiheina Pilke Cafeissa ovat muun muassa sienestys, retkeily ja retkietiketti. Myös Pilke Shop on jälleen auki ja shopin uutuuksista voitkin lukea lisää täältä.

Seuraamme viranomaisten ohjeistuksia koronavirustilanteesta, minkä takia aukioloaikamme ja muut vierailua koskevat ohjeet saattavat muuttua. Ajankohtaisimman tiedon löydät täältä verkkosivuiltamme.

 

Aukioloaikamme ovat 1.6.2020 alkaen toistaiseksi seuraavat:

  • Info ja Pilke Shop maanantaisin 8:00-16:00, ti-pe 8:00-18:00, la-su 10:00-16:00
  • Tiedekeskus ti-pe 9:00-18:00, la-su 10:00-16:00