Siirry suoraan sisältöön

Onnistunut yhteistyö RoKi Naisten kanssa jatkuu!

05.11.2021

Pilkkeen ja RoKin viime kaudella alkanut yhteistyö on näkynyt positiivisesti molempien osapuolien toiminnassa. Tulevalle kaudelle yhteistyö näkyy entistä enemmän myös RoKin naisten liigajoukkueen arjessa.

Aloitimme Rovaniemen Kiekon naisten joukkueen kanssa yhteistyön vuosi sitten, jossa näkyvimpänä osana yhteistyötä naisten ja tyttöjen akatemiajoukkue nimettiin RoKi Pilkkeeksi. Yhteistyö perustuu arvoliittolaisuuteen, jossa tärkeää on yhteisöllisyys, suvaitsevaisuus sekä luonnon luoma hyvä fiilis urheilussa ja liikunnassa. Suunnitelmissa on järjestää myös tapahtumia ja ohjelmaa molempien yhteistyötahoille sekä paikallisyhteisöille. Yhteistyön tarkoitus on antaa samalla piristysruiske koko suomalaiselle jääkiekkokulttuurille, ja luoda tulevaisuuden näkymiä monialaisten toimijoiden yhteistyöstä.

Pilke ja RoKi Naiset yhteistyö

Vaikka Pilke-joukkueen ensimmäistä kautta sekoittivat koronaviruspandemian aiheuttamat keskeytykset toimintaan, tuli joukkueesta heti tärkeä ja luonnollinen osa RoKin naisten toimintaa ja lappilaista tyttökiekkopolkua, sekä yleisesti koko RoKin seurayhteisöä. Tulevalla kaudella Pilkkeen yhteistyö tuodaan näkyvämmin osaksi myös RoKin naisten liigajoukkueen toimintaa, josta yhtenä osana Pilkkeellä on kummipelaaja liigajoukkueesta – australialaismaalivahti Olivia Last.

- Arvoliittolaisuuteemme perustuva yhteistyö jatkuu ja kehittyy molempia osapuolia vahvistavaan suuntaan. Olemme iloisia joukkueen yhteishengestä ja luontoa arvostavista toimintatavoista. Tiedekeskus Pilke tulee jatkossa näkymään yhä enemmän rovaniemeläisen naisjääkiekkoilun arjessa, jossa olemme tukena hyödyntäen omia vahvuusalueitamme. Edellisen kauden hitiksi nousi Pilke-palkinto, joka saa myös jatkoa ja erityisesti odotamme innolla yhteistyötä kummipelaajamme, Olivia Lastin, kanssa, kertoi Tiedekeskus Pilkkeen tuottaja Touko Heikkinen.

Yhteistyö Pilkkeen kanssa on koettu hienona ja tärkeänä osana niin akatemia- kuin liigajoukkueen pelaajistossa.

- On erittäin hienoa, että yhteistyö Pilkkeen kanssa jatkuu. RoKi Pilke mahdollistaa monelle tyttö- ja naiskiekkoilijalle tärkeän vaiheen pelaajapolulla, josta voi ponnistaa huipulle, ja antaa samalla myös mahdollisuuden harrastaa lajin parissa, kommentoi viime kaudella joukkueen varakapteenina ja kauden päätteeksi joukkueen tsempparina palkittu puolustaja Marianne Lassila.

- Viime kauden aikana oli hienoa nähdä, kuinka yhteistyö ja uusi Pilke-joukkue omaksuttiin nopeasti osaksi RoKin seurayhteisöä. On tärkeää, että voimme rakentaa kokonaisvaltaisesti lappilaista tyttökiekkopolkua aina edustusjoukkueeseen asti, ja parantaa entisestään naisten ja tyttöjen jääkiekon asemaa pohjoisessa. Pidän myös tärkeänä arvoliittolaisuuttamme Pilkkeen kanssa, ja uusien yhteistyömallien tekemistä suomalaisessa jääkiekossa ja urheilussa, kertoi RoKin naisten markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Arno Hämäläinen.

 

Julkaistu rovaniemenkiekko.fi -sivustolla 18.6.2021.