Siirry suoraan sisältöön

Pilke ja Annantalo kehittävät tulevaisuuden oppimisympäristöjä

25.09.2020

Tiedekeskus Pilke ja taidekeskus Annantalo kehittävät yhteisessä projektissa tulevaisuuden oppimisympäristöjä ja oppimateriaalia monitaiteellisin ja -tieteellisin menetelmin. Hanke lanseerattiin Annantalolla Helsingissä 7.-13.9.2020

 

metsän jäljille Annantalolla 2

kuva: Oppilaat kiinnittävät origamiötökän metsäinstallaatioon Metsän jäljille -työpajassa.

Pilkkeen ja Annantalon yhteisen kehittämisprojektin tarkoituksena on synnyttää tulevaisuuden  oppimisympäristöjä ja uudenlaista laaja-alaista oppimateriaalia monitaiteellisin ja -tieteellisin menetelmin yhdessä lasten kanssa. Hanke lanseerattiin Helsinki Design Week -tapahtuman yhteydessä, kun Annantalolla vietettiin lasten designviikkoa.

Projektin myötä Annantalon takapihalle nousi metsäinstallaatio, jonka on toteuttanut Lapissa toimiva Hypha yhdessä Tiedekeskus Pilkkeen kanssa. Metsäinstallaatioon voi tutustua Annantalolla 4.1.2021 saakka. Lisätietoa metsäinstallaatiosta Annantalon nettisivulla.

7.-13.9.2020 Annantalolla vietettiin Lasten designviikkoa ja metsäinstallaation äärellä järjestettiin työpajoja. Maan kätkemät -työpajassa koululaiset loivat maataideteoksia taide- ja arkkitehtuuriopettaja Janne Inkeroisen johdolla. Pilkkeen innoittajat vetivät Metsän jäljille -työpajoja, jotka käsittelivät metsien kestävää käyttöä ja monimuotoisuutta. Työpajoissa pohdittiin muun muassa mistä metsän tunnistaa ja mistä metsän voi löytää jopa kaupunkiympäristössä. Metsäinstallaatioon lisättiin viikon aikana metsän elementtejä askarreltujen otusten ja lyhtyjen muodossa. Materiaalit olivat tietysti peräisin kestävästi hoidetuista PEFC-sertifioiduista metsistä. Työpaja toteutettiin yhteistyössä PEFC-Suomen kanssa. Arkipäivisin järjestettiin työpajoja koululaisille ja viikonloppuna non-stop työpaja oli avoinna kaikelle yleisölle.