Siirry suoraan sisältöön

Tiedekeskus Pilke mukana Kaikukortti-toiminnassa

21.01.2021

Kaikukortilla voit kokea kulttuuria ja kasvattaa tiedepääomaasi Tiedekeskus Pilkkeessä - ja muissakin Rovaniemen Kaikukortti-kohteissa. Rovaniemellä Kaikukorttia jakavat useat kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä kaupungin nuorisopalvelut.

Me Pilkkeessä olemme sitä mieltä, että kaikilla tulee olla mahdollisuus kokea kulttuuria ja kasvattaa omaa tiedepääomaansa. Siksi olemme mukana Kaikukortti-toiminnassa. Henkilökohtaisen ja maksuttoman Kaikukortin avulla voi hankkia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon kuuluviin kulttuuripalveluihin. Se on tarkoitettu yli 16-vuotiaille sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille, jotka ovat niin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, että kulttuuripalvelujen käyttö ei ole mahdollista.

Tiedekeskus Pilke oli mukana Rovaniemen Kaikukortti-kokeilussa 15.10.2019-30.9.2020 ja nyt lähdimme innolla mukaan myös varsinaiseen Kaikukortti-toimintaan, jota Rovaniemellä päätettiin jatkaa. Rovaniemellä Kaikukortti on tarkoitettu perusturvan palveluiden asiakkaille, tai muiden Kaikukorttia jakavien yksiköiden asiakkaille. Kaikukorttia jakavat useat Rovaniemen kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt sekä muuan muassa kaupungin nuorisopalvelut. Lisätietoja korttia jakavista tahoista saa Rovaniemen kaupungin sivuilta.

Kaikukortin tavoitteena on parantaa nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Kortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja Tiedekeskus Pilkkeen lisäksi esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutapahtumiin sekä kulttuuri- ja liikuntapaikkoihin, kuten konsertteihin, teattereihin, museoihin, uimahalliin ja kuntosaleihin. Rovaniemen Kaikukortti-kohteiden lisäksi Kaikukortilla voi hankkia pääsylippuja myös muiden valtakunnallisten Kaikukortti-alueiden tarjontaan.

Kun tulet Pilkkeeseen Kaikukortin kanssa, näytäthän sen ja henkilötodistuksesi kassalla niin voimme rekisteröidä käyntisi ja antaa sinulle pääsylipun. Jos perheessäsi on alle 16-vuotiaita lapsia, saat maksuttomat liput myös heille. Isovanhemmat voivat hankkia Kaikukortilla lippuja myös lapsenlapsilleen kun käyvät kohteessa yhdessä heidän kanssaan.

Lisää Kaikukortista Rovaniemen kaupungin sivuilta sekä Kaikukortin omilta sivuilta.

Nettisivuille Kaikukorttikuva

 Vuoden 2020 alusta Kaikukortin tuki- ja kehittämispalvelu on ollut pysyvä osa Opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaa Kulttuuria kaikille -palvelua.