Siirry suoraan sisältöön

Pilke360°-hanke käynnistyy Siidasta

07.01.2016

Tiedekeskus Pilke tuo Metsäpeliluolan saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan 23.2.–13.3.2016. Metsäpeliluolan pelit liittyvät metsään ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön. Peliluola innostaa lapsia ja nuoria tutustumaan metsään uudesta näkökulmasta.

Metsäpeliluolan kiertue on osa Pilke360°-hanketta, jolla edistetään metsäsektorin, biotaloustoimijoiden ja tulevaisuuden biotalouden osaajien verkottumista ja metsällisten oppimisympäristöjen hyödyntämistä. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Hankkeen toteuttaa Rovaniemellä sijaitseva Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke.

Metsäpeliluola kiertää läpi kaikki Suomen maakunnat vuosina 2016–2017. Kiertueen ensimmäinen kohde on Siida. Metsäpeliluola täydentää Siidan näyttelytarjontaa talvilomaviikoilla. Koululais-, opiskelija- ja harrasteryhmiä kutsutaan erillisille tutustumiskäynneille viikolla 9.

Koululaisryhmien työpajoissa etsitään hauskojen pelien avulla biotalouteen pohjautuvia kestäviä elämäntapoja. Ikätason mukaan työpajassa keskitytään metsään omassa arjessa, metsäinnovaatioihin tai metsäbiotalouteen.

Lisätiedot näyttelystä:
Saamelaismuseo ja luontokeskus Siida, siida@samimuseum.fi, p. 0400 898 212

Lisätiedot hankkeesta:
Laura Kuusisto, Metsähallitus, laura.kuusisto@metsa.fi, p. 040 180 2739