Siirry suoraan sisältöön

Pilke360°-hankkeen onnistunut kevät

23.05.2016

Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeen toteuttama Pilke360°-hankkeen kiertue on käynnistynyt kuluneen kevään aikana. Hanke on vieraillut neljässä maakunnassa: Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Uudellamaalla ja Pohjois-Karjalassa. Hankkeen on tarkoitus kiertää Metsäpeliluolalla kaikki Suomen maakunnat vuoden 2017 kevääseen mennessä.

Koululaisten työpajat ovat saaneet loistavan vastaanoton. Työpajoissa pohditaan pareittain tai pienissä ryhmissä, millaisia kestävän elämän mahdollisuuksia metsä meille tarjoaa. Koululaiset tutkivat kestävän elämän haasteita ja etsivät niihin ratkaisuja pelaamalla uusiutuviin luonnonvaroihin liittyviä pelejä. 

Metsäpeliluolan työpajoissa on vieraillut jo tähän mennessä 58 ryhmää ja yli 900 koululaista. Kiertueen aikana peliluolaan on päässyt tutustumaan myös yli 8 000 muuta kävijää. Metsäpeliluola on kävijöille maksuton oppimisympäristö.

Metsäpeliluolan työpaja SciFesteillä

Pilke360°-hankkeen rinnalla kulkeva Pilke Cafe360° tarjoaa luentotilaisuuksien kautta tietoa biotaloudesta ja sen monipuolista tulevaisuuden näkymistä. Pilke Cafe360° -tilaisuuksien luentomateriaalit ja luennoitsijoiden haastattelut ovat luettavissa hankkeen sivuilla. 

Metsäpeliluolan kiertue jatkaa matkaansa elokuussa. Syksyllä kierrämme pääasiassa Keski- ja Itä-Suomessa. Tutustu jo suunniteltuihin kiertuekohteisiin ja vinkkaa, mihin toivoisit meidän seuraavaksi saapuvan!