Siirry suoraan sisältöön

Tiedekeskus Pilke partiolaisten metsäohjelmassa ja Roihu2016-leirillä

09.09.2016

Metsähallitus oli tänä vuonna uudella tavalla mukana partiolaisten Roihu 2016 suurleirillä, muutenkin kuin tarjoamalla Evon alueen leirin paikaksi. Metsähallituksen ja Tiedekeskus Pilkkeen yhteistyö Suomen Partiolaiset ry:n ja piiritasolla etenkin Lapin Partiolaiset ry:n ja sen alla toimivien lappilaisten lippukuntien kanssa elää ja voi hyvin.

Partiolaisia metsäpeliluolassa

Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke ja Eräkummit jakoivat yhdessä osaston partiolaisten Roihu 2016 -suurleirin Leirisuoralla. Läheinen luontosuhde ja nykyaikainen metsien käyttöön perustuva arki kuuluvat oleellisesti yhteen. Tiedekeskus Pilke vei Roihulle osan Metsäpeliluolasta, rennon pelipisteen, jossa sai pelailla metsäisiä pelejä sekä samalla latailla kännyköitä keskustellen Eräkummien kanssa muun muassa metsästysteemoista.

Suomen kaikkien aikojen suurin partioleiri finnjamboree Roihu kokosi heinäkuussa Evolle 17 000 ihmistä. Roihu tarjosi osallistujille kiinnostavia ja ajanmukaisia aktiviteetteja, esimerkiksi koodausta ja perinteisiä partiotaitoja. Kiinnostus partiota kohtaan on herännyt entisestään ja heitä pidetään hyvänä yhteistyökumppanina. Leirillä ja sen valmisteluissa olikin mukana paljon eri tahoja kansalaisjärjestöistä isoihin yrityksiin.

Suomen Partiolaisten metsäohjelmaan on juuri valmistunut Pilkkeessä toteutettava osio sudenpennuille, seikkailijoille, tarpojille ja samoajille. Myös vaeltajat saavat omansa. Tehtävät voi tehdä yksin tai partioporukan kanssa ja partiohuivi kaulassa tehtävän tekijät pääsevät tiedekeskukseen maksutta. Syksyn aikana kutsutaan ryhmiä ja partioperheitä Lappiin Pilkkeeseen testaamaan Metsäohjelman Pilke-tehtäviä.