Siirry suoraan sisältöön

RoKi Pilke -joukkue kasvaa ja kehittyy yhteistyössä Tiedekeskus Pilkkeen kanssa

18.09.2020

Tiedekeskus Pilke aloittaa yhteistyön Rovaniemen kiekko ry:n kanssa. Kaudelle 2020-2021 perustettu uusi naisten ja tyttöjen haastajajoukkue tunnetaan nyt nimellä RoKi Pilke ja yhteistyö tulee vaikuttamaan positiivisesti molempien toimintaan.

Ihmisiä ryhmänä puupalikoista tehdyt ROKI PILKE -tekstin luona

Yhteistyö perustuu arvoliittolaisuuteen, jossa tärkeää on yhteisöllisyys, suvaitsevaisuus sekä luonnon luoma hyvä fiilis urheilussa ja liikunnassa. Suunnitelmissa on järjestää tapahtumia ja ohjelmaa joukkueen jäsenille, molempien yhteistyötahoille sekä paikallisyhteisölle. Samalla annamme piristysruiskeen myös koko suomalaiselle jääkiekkokulttuurille ja luomme näkymiä tulevaisuuteen monialaisten toimijoiden yhteistyömahdollisuuksista.

Roki Pilke -joukkueen valmentaja Terhi Mertanen on kokenut maajoukkuepelaaja ja pitää nyt alkavaa yhteistyötämme joukkueelle hyvänä mahdollisuutena olla ja saavuttaa mitä vaan. ”Uskon yhteistyöhömme vahvasti. Nimi, talo, tarina, ihmiset sekä arvot tuntuvat osuvilta ja pelaajatkin hyväksyvät kumppanuuden ilolla.”, Mertanen toteaa.

Joukkueella on vahvat taustavoimat. Mertanen on edustanut Suomen maajoukkuetta kolmissa olympialaisissa sekä neljissä MM-kisoissa, saavuttaen yhteensä kolme pronssia. Toiminnassa on mukana myös Juuso Toivola, joka on RoKin naisten joukkueiden General manager sekä toimii naisleijonien valmennusryhmässä.

Pelaajat osallistuivat talokierrokselle ja tutustuivat näyttelyyn Tiedekeskus Pilkkeessä järjestetyn tiimipäivän yhteydessä. Pilke tulee jatkossa näkymään monin tavoin joukkueen toiminnassa, niin arjessa, kuin juhlassakin. Tiimipäivänä pelaajat tutustuivat Pilkkeen lisäksi paremmin myös toisiinsa sekä alkavan yhteistyön mahdollistamiin elämyksiin. Pohdinnat luonnon tasapainosta ja ekologisen sekä ravitsevan ruokailun merkityksestä saivat kevyempää vastapainoa, kun pelaajat valitsivat lempipaikkojaan selfieille Tiedekeskuksen inspiroivassa näyttelyssä.

Joukkueen kapteenisto koki tiimipäivän tunnelman olleen nauravaisen vapautunut ja tuoneen pelikavereista esiin uusia puolia sekä lähentäneen joukkueen jäseniä entisestään.  ”Pilke on paikkana tosi hieno ja koska luonto on meille todella tärkeää, koen Pilkkeen oikein hyvänä yhteistyökumppanina.”, kapteeni Tiina Pöllänen sanoo.

RoKi ja Pilke logot sekä halaavia jääkiekkoilijoitaRoKin tarjoama yhteistyömahdollisuus tuli Pilkkeelle pienenä yllätyksenä, mutta hyvin pian molemmat huomasivat olevansa samojen tavoitteiden ja arvojen äärellä. Toiminta onkin alkanut vauhdilla ja uusia ajatuksia mahdollisista yhteistyökuvioista syntyy jatkuvasti. Tiedekeskus Pilkkeen päällikkö Heikki Hepoaho on ollut iloisesti yllättynyt RoKin luovuudesta ja joustavuudesta. ”Nyt alkuvaiheessa esiin nousseet mahdollisuudet ovat korostaneet RoKin hyvää kumppanuutta ja toivomme yhteistyön vakiintuvan ajan kanssa luontevaksi osaksi molempien toimintaa.”

  

Kuvat: Arno Hämäläinen / RoKi

 

Lisätietoja:

http://www.rovaniemenkiekko.fi/joukkueet/5549

https://www.tiedekeskus-pilke.fi/fi/