Siirry suoraan sisältöön

Sammelet harrasteena - Tuomo Kuitusen valokuvanäyttely 17.6.-31.7.2019

17.06.2019

Luontoharrastuksenaan, mutta ammattilaisen ottein, Tuomo Kuitunen on jo vuosikymmenien ajan dokumentoinut eliölajeja valokuvin, muistiinpanoin ja keräämällä lajinäytteitä. Näyttely koostuu 33 sammalkuvasta sekä kahdesta sammalen ekologiaa ja uhanlaisuutta esittelevästä näyttelyjulisteesta. Näyttely on esillä Pilke-talon Kahviossa 17.6.-31.8.2019.

Näyttelyssä esillä olevat kuvat  Tuomo Kuitunen on kuvannut Etelä-Hämeen eliömaakunnasta kerätyistä sammalnäytteistä. Lajit ovat joko hyvin yleisiä tai sitten harvinaisia, mutta näyttäviä. 

Kuvauksen Kuitunen on tehnyt luonnonvalossa valkoisen paperin päällä käyttäen Olumpus E-M1 kameraa ja 60 mm macro-objektiivia.  -Valitsin tämän studiomaisen esitystavan sen vuoksi, että yksittäisen sammalen erottaminen on maastossa vaikeaa ja kuvaaminen vielä vaikeampaa, kertoo Tuomo Kuitunen. -Näin kuvista löytyy paremmin sammalen muoto ja yksityiskohdat sellaisinaan kuin ne kullakin lajilla luontaisesti esiintyy, hän jatkaa. 

Taulujen sammaliin ja muihin Kuitusen Suomesta löytämiin yli 550 sammallajiin voi tustutua linkin kautta  www.luopioistenkasvisto.fi

Sammalet kuva Tuomo Kuitunen