Siirry suoraan sisältöön

Tähtipäivät 2016 oli menestys

26.03.2016

Valtakunnalliset Tähtipäivät järjestettiin Rovaniemellä Arktikumissa ja Tiedekeskus Pilkkeessä 26.-28.2. Tapahtuman järjesti yhteistyökumppaneiden kanssa Pohjankruunu – Corona Borealis. Se on lappilaisten oma tähtitieteellinen yhdistys, joka toimii yhteistyössä kansallisen yhdistyksen Ursan kanssa. Tähtipäivät olivat myös Arctic Design Weekin oheistapahtuma.

Tähtipäivät Arktikumissa ja Pilkkeessä tavoitti kaikkiaan noin 1500 kävijää. Pilkkeeseen sijoittui Ursan siirrettävä planetaario sekä Rovaniemen Steinerkoulun oppilastöiden näyttely. Myös Tähtipäivien iltajuhla järjestettiin Pilkkeen näyttelytilassa. Tapahtuman aikana tiedekeskus osoittautui jälleen kerran joustavaksi ja monipuoliseksi tilaksi erilaisten tapahtumien järjestämiseen!

Lapsia planetaarionäytöksessä kuva Riku Nikkilä

Ursan planetaarionäytös käynnissä. Kuva: Riku Nikkilä

Tähtipäivillä järjestettiin useita kiinnostavia luentoja ja tiedetyöpajoja. Kuulijat vietiin muun muassa aikamatkalle Napapiirille. Jouni Keskinarkaus paljasti esityksessään, että Napapiiri on vieraillut Pilkkeen paikalla 1.1.1600. Käy Pilkkeen kahviossa tunnelmoimassa 1600-lukua ja sitä, miltä Napapiirillä kenties näytti silloin!

Pohjankruunulle ja Pilkkeelle on yhteistä lasten ja nuorten kannustaminen oppimaan – oli aiheena sitten tähtitiede tai metsien merkitys. Lapset ja nuoret oli huomioitu upeasti myös Tähtipäivien järjestelyissä. Esimerkiksi koululaispäivä 26.2. keräsi noin 500 osallistujaa, joista 200 osallistui Pilkkeessä järjestettyyn planetaarioesitykseen.