Siirry suoraan sisältöön

Terveyttä ja kauneutta Pohjolan marjoista -luentotilaisuus

25.02.2016

Tervetuloa Pilke Cafe360 –luentotilaisuuteen saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan, Inariin, keskiviikkona 2.3.2016 klo 18-19.30. Tilaisuudessa VTT:n erikoistutkija, dosentti Riitta Puupponen-Pimiä johdattaa biotalouden teemaan Terveyttä ja kauneutta Pohjolan marjoista.

Puupponen-Pimiä johdattelee Pilke Cafe -teemaan esittelemällä marjojen terveysvaikutuksia, uusia prosessointimenetelmiä, marjojen käyttöä kosmetiikassa ja uudentyyppisiä teknologian mahdollistamia marjatuotteita. Useat tutkimukset ovat osoittaneet pohjoisessa kasvavan terveysvaikutuksiltaan parhaimmat marjat. Kotimaisilla marjoilla olisi myös loistavat mahdollisuudet tuotteistamiseen, mutta jatkojalostaminen kotimaassa on vielä harmillisen vähäistä. 


Luento on maksuton ja kaikille avoin.

Mustikanvarpuja kuva Ritva Puupponen Pimia

Kuva: VTT / Riitta Puupponen-Pimiä

Tiedekeskus Pilkkeen toteuttama Pilke360o-hanke kiertää kaikki Suomen maakunnat vuosina 2016–2017. Hanke toteutetaan Metsähallituksen Tiedekeskus Pilkkeen kiertävän Metsäpeliluolan avulla. Kiertue alkaa Siidasta, missä Metsäpeliluola täydentää näyttelytarjontaa 23.2.–13.3.2016. Metsäpeliluola hyödyntää metsään ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön liittyviä pelejä. Toiminnallisten ja opettavien pelien ja työpajojen avulla kerrotaan metsien kestävästä käytöstä lapsille ja nuorille mieluisalla tavalla. Pilke Cafe360o -luentotilaisuudet kiertävät Metsäpeliluolan mukana. Tilaisuuksissa tutustutaan biotalouden teemaan alan asiantuntijan johdolla. Metsämiesten säätiö on rahoittanut Pilke Cafe360o-hanketta ja Suomen metsäsäätiö Pilke360o-hanketta.

Tervetuloa!

 

Lisätietoja:
Laura Kuusisto, projektipäällikkö, etunimi.sukunimi (at) metsa.fi, p. 040 180 2739