Siirry suoraan sisältöön

Tiedekeskus Pilke mukana MetsäRekry Lappi-hankkeessa

28.05.2021

Metsähallitus ja tiedekeskus Pilke osallistuvat yhteistyönä tehtävään MetsäRekry Lappi -hankkeeseen, jonka tavoitteena on metsäalan vetovoimaisuuden kasvattaminen, alalle hakeutumisen lisääminen sekä työnantajien ja potentiaalisten työntekijöiden kohtaamisen mahdollistaminen. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Suomen metsäkeskus, Suomen 4H-liitto ja Lapin koulutuskeskus REDU.

Pilke viestii metsäalasta

Tiedekeskus Pilkkeen työpakettiin kuuluu metsäalan vetovoimaisuuden lisääminen viestinnän keinoin. Toteutuksen alla on viestintäkampanja uuden työvoiman saamiseksi alalle, ja Metsäreportteri-toiminta. Hanketyöstä Pilkkeessä vastaa innoittajana toimiva Laura Halvari.

- Kolmivuotinen hanke on hieno yhteistyön paikka. Tavoitteenamme on saada työllistettyä heikommassa työmarkkina-asemassa olevia henkilöitä ja tavoitella mahdollisia alanvaihtajia. Haluamme tuoda metsäalan työmahdollisuuksia esille laajasti viestinnällä, erilaisilla infotilaisuuksilla ja Metsäreportteri-toiminnalla. Metsäreportterit ovat metsäalasta kiinnostuneita nuoria, jotka menevät työkokeiluun tai työharjoitteluun metsäalan työpaikkaan ja viestivät nuorten suosimilla kanavilla omasta työstään. He ovat siis eräänlaisia työntekijälähettiläitä.

Hankkeen toiminnot jakaantuvat neljään työpakettiin:

1) Metsäalan työvoiman ja työllistäjien kohtaanto, ja työllisyyspolkujen viitoittaminen
2) Metsäalan vetovoimaisuuden lisääminen viestinnän keinoin
3) Metsäyrittäjyyden ja -osaamisen lisääminen koulutuksen ja viestinnän avulla
4) Työllistymisselvitys

Hankkeen toiminta-alue: Lappi
Hankkeen toteuttajat: Suomen metsäkeskus, Suomen 4H-liitto, Metsähallitus Tiedekeskus Pilke ja Lapin koulutuskeskus REDU
Kustannukset ja rahoitus: Kokonaiskustannukset 477 486 EUR, josta ESR:n ja valtion rahoitus 365 425 EUR

Lisätietoja:
Laura Halvari
Tiedekeskus Pilke, Innoittaja
p. 040 595 2157
laura.halvari@metsa.fi

https://www.metsakeskus.fi/fi/hankkeet/metsarekry-lappi

EUVipuvoimaaEU 2014 2020 rgbPilke logo vihreaeMK 4H RGB2.png 1redu