Siirry suoraan sisältöön

Tiedekeskus Pilke täyttää 10 vuotta!

14.06.2021

Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke Rovaniemellä täyttää 10 vuotta. Tiedekeskus avattiin 20. kesäkuuta vuonna 2011 ja juhlimme kymmenvuotista taivalta koko viikon 14.-20.6.2021. Juhlaviikolla tarjoamme ilmaisen sisäänpääsyn tiedekeskukseen, -20% normaalihintaisista tuotteista Pilke Shopissa ja ilmaisen kausikortin jokaiselle 2011 syntyneelle rovaniemeläiselle. Tiedekeskuksessa tapahtuu myös paljon muuta; maanantaina tiedekeskuksen innoittajat jalkautuvat Lordi-aukiolle, tiistaina nostetaan esiin Tutkitun tiedon teemavuotta, keskiviikkona arvotaan somessa pyörivän #pilke10 ja #kymppihaasteen voittaja ja torstaina kävijät pääsevät osallistumaan tiedekeskuksen kehittämiseen.

Vaikuttavaa metsäviestintää

Kymmenen vuoden aikana Pilkkeessä on vieraillut noin puoli miljoonaa kävijää, talokierroksia on vedetty noin 13 000 henkilölle, tapahtumia on järjestetty noin 750 kappaletta ja työpajoissa on käynyt noin 40 000 henkilöä. Tiedekeskuksen ulko-oppimisalueella, Mottimetsässä, on vieraillut noin 12 000 lasta ja nuorta ja Suomi 100v. kunniaksi kiertänyt Bioaika-rekka pysähtyi sadalla paikkakunnalla. Olemme työllistäneet kymmeniä sivareita, tettiläisiä, työkokeilijoita ja toisen asteen ja korkeakoulujen harjoittelijoita.

Pilke on näkynyt myös muualla Suomessa ja jopa ulkomailla asti. Tiedekeskuksemme on osa tiedekeskusverkostoja niin Euroopassa, Pohjoismaissa kuin Suomessakin. Paikallisella tasolla olemme tarjonneet monille erilaisille toimijoille paikan tapahtumille ja toiminnalle. Meillä on vietetty niin lasten syntymäpäiviä, rekry-tapahtumia, kirjojen julkistamistilaisuuksia kuin isoja konferenssejakin. Olemme ilahtuneita siitä, kuinka moni on löytänyt meidät!

Innostu kanssamme!

Innoittajat eli tiedekeskuksen työntekijät, ovat taustoiltaan monen alan ammattilaisia. Meiltä löytyy osaamista niin matkailusta, metsätaloudesta, taiteesta kuin opettamisesta. Tehotiimimme on kiertänyt kertomassa metsien sanomaa monilla messuilla, tapahtumissa ja vierailuilla. Kannamme ylpeänä metsää mukanamme ja kerromme pohjoisten metsien kestävästä käytöstä, metsän monipuolisista antimista, moninaiskäytön mahdollisuuksista ja valoisasta tulevaisuudesta niin Pilkkeessä kuin tiedekeskuksen ulkopuolellakin.

Nähdään meillä!

Nettisivut 400x178px