Siirry suoraan sisältöön

PILKETTÄ SILMÄSSÄ -tiedeleiri koululaisille

23.05.2016

Tiedekeskus Pilke ja LUMA-keskus Lappi järjestävät kesäkuussa metsäisen tiedeleirin 1.-3.lk koululaisille. Leirillä opitaan metsästä luonnontieteiden avulla.

Pilkkeen ja LUMA-keskus Lapin järjestämä tiedeleiri tarjoaa koululaisille hauskaa ja pilkemäistä kesäloman ohjelmaa 13.-17.6.2016. 15 leiriläistä touhuaa Tiedekeskus Pilkkeessä ja sen lähiympäristössä joka päivä klo 9-15. Leirillä opitaan metsästä luonnontieteiden avulla, esimerkiksi tekemällä mikroskooppitutkimuksia. Ohjelma sisältää pelailua, leikkimistä ja askartelua ja tietenkin ulkoilua joka päivä. Yksi päivä vietetään kokonaan Pilkkeen ulko-oppimisalueella Mottimetsässä, missä esimerkiksi kokeillaan puun pituuden mittaamista, geokätköillään ja evästellään tulilla. Kuten leirin nimikin kertoo, oppiminen on rentoa yhdessäoloa ja hauskanpitoa!

Lapset ja hyrrat laserkeilauksessa

Leirin järjestäminen on uutta Tiedekeskus Pilkkeen toiminnassa. Päiväleireistä on haaveiltu jo kauan, mutta haave toteutui vasta nyt kun löytyi sopiva kumppani. LUMA-keskus Lappi pyrkii edistämään matematiikan, luonnontieteiden ja teknologian osaamista muun muassa lisäämällä lasten ja nuorten harrastuneisuutta. Pilkettä ja LUMA-keskus Lappia yhdistää halu innostaa lapsia ja nuoria tieteen pariin. Yhdessä tekemisen myötä ohjelmassa yhdistyy metsäteema, matematiikka, luonnontieteet ja teknologia. Ohjaajiksi leirille tulee Lapin yliopiston opiskelijoita ja Pilkkeen tiedekeskussivari on "isoveljenä" osallistujille.

Kiinnostusta on ollut niin runsaasti, että tulijoita on myös varasijoilla. Toki mahdollisia peruutuspaikkoja voi edelleen kysellä Pilkkeen infosta. Jos nyt jäit ilman paikkaa, ei hätää! Tiedeleiritoiminta sopii niin mainiosti Pilkkeeseen, että varmasti järjestämme vastaavia päiväleirejä myös tulevaisuudessa. Miltä kuulostaisi syysloman Pilkeleiri tai Kevättalvinen metsäleiri Mottimetsässä?  

Pilkettä silmässä -tiedeleiri 13.-17.6.2016. Lue lisää.

LUMA-KESKUS LAPPI tunnus