Siirry suoraan sisältöön

Pilke360-kiertue° Siidassa

Tiedekeskus Pilke tuo Metsäpeliluolan saamelaismuseo ja luontokeskus Siidaan 23.2.–13.3.2016. Metsäpeliluolan pelit liittyvät metsään ja uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön. Peliluola innostaa lapsia ja nuoria tutustumaan metsään uudesta näkökulmasta.

Pilke-logo

Metsäpeliluola kiertää läpi kaikki Suomen maakunnat vuosina 2016–2017. Kiertueen ensimmäinen kohde on saamelaismuseo ja luontokeskus Siida Inarissa. Metsäpeliluola täydentää Siidan näyttelytarjontaa talvilomaviikoilla. Koululais-, opiskelija- ja harrasteryhmiä kutsutaan erillisille tutustumiskäynneille viikolla 9. Koululaisten työpajojen aikaan (ti-pe klo 10-15) Metsäpeliluola on suljettu muilta kävijöiltä. Peliluola on avoinna Siidan aukioloaikojen puitteissa.

Koululaisryhmien työpajoissa etsitään hauskojen pelien avulla biotalouteen pohjautuvia kestäviä elämäntapoja. Ikätason mukaan työpajassa keskitytään metsään omassa arjessa, metsäinnovaatioihin tai metsäbiotalouteen.

Metsapeliluola

Metsäpeliluolan kiertue on osa Pilke360°-hanketta, jolla edistetään metsäsektorin, biotaloustoimijoiden ja tulevaisuuden biotalouden osaajien verkottumista ja metsällisten oppimisympäristöjen hyödyntämistä. Hanketta ovat rahoittaneet Suomen metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö. Hankkeen toteuttaa Rovaniemellä sijaitseva Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke.

Pilke Cafe360°-luentotilaisuudessa VTT:n erikoistutkija, dosentti Riitta Puupponen-Pimiä johdattaa biotalouden teemaan Terveyttä ja kauneutta Pohjolan marjoista keskiviikkona 2.3.2016 klo 18–19.30 Siidan auditoriossa. Lue lisää kaikille avoimesta ja maksuttomasta Pilke Cafe360° -tilaisuudesta.