Siirry suoraan sisältöön

Joutsenet kiikarissa -lintutapahtuma

Nyt koko perheen voimin lintuja tarkkailemaan! Lauantaina 4. lokakuuta klo 10 – 12 välisenä aikana järjestetään lintujen EuroBirdwatch -tarkkailutapahtuma Arktikumin rannassa. Tapahtumassa on opastettua lintujen tarkkailua, ohjelmaa lapsiperheille, yhdessäoloa luonnon helmassa sekä pientä tarjoilua. Pukeutukaa lämpimiin vaatteisiin ja ottakaa mukaan kiikarit ja/tai kaukoputki – näin on mukavaa tarkkailla syksyistä luontoa ja muuttolintuja.

Pilke-logo

Tapahtumapaikka on Arktikumin rannassa: Pohjoisranta 4:n takainen Ounasjoen ranta-alue, alueelle pääsee Arktikumin parkkialueelta alikulkusillan kautta. Paikka on suosittu syksyisin muuttolintujen, muun muassa joutsenten ja sorsien lepäilypaikkana.

Tapahtuma on osa kansainvälistä, Euroopan ja Keski-Aasian kattavaa EuroBirdwatch-tapahtumaa. Vuosittain järjestettävän EuroBirdwatchin yksi tärkeimpiä tavoitteita on herättää kiinnostusta muuttolintuja, niiden suojelua kohtaan ja lisätä lintutietoisuutta. Viime vuonna kansainväliseen tapahtumaan osallistui 19 000 ihmistä 40 maassa.
Voit osallistua EuroBirdwatch-tapahtumaan myös ilmoittamalla lintuhavaintosi. Viikonlopun lintuhavainnot voi ilmoittaa Tiira-lintutietopalveluun heti tuoreeltaan tai viimeistään sunnuntaihin 5.10. klo 17 mennessä.

Tapahtuman järjestää Lapin Lintutieteellinen yhdistys yhteistyössä BirdLife Suomen, Lapin yliopiston Arktisen keskuksen, Lapin maakuntamuseon ja Tiedekeskus Pilkkeen kanssa.
Kaikki linnuista kiinnostuneet ovat tervetulleita yhteiseen ulkoilmatapahtumaan.

Lisätietoja:

EuroBirdwatchin verkkosivut

Tiedekeskus Pilke
Innoittaja Kirsi Rötkönen
040 7672696
kirsi.rotkonen (at) metsa.fi

Lapin lintutieteellinen yhdistys (LLY)
Puheenjohtaja Esa Huhta
050 391 3510
e61sa (at) hotmail.com

Arktisen keskus
Tapahtumakoordinaattori Raija Kivilahti
040 568 4890
kaija.kivilahti (at) ulapland.fi