Siirry suoraan sisältöön

Pilke Café - Lapin kaskujen syvin olemus 13.11.2013

Lapin kaskut hauskuuttavat lukijoita niin lapinmiesten, kullankaivajien, politiikkojen, poromiesten kuin myös turistien kustannuksella. Ensimmäisen Lapin kaskukirjan tekijät Mauno Kylli ja Markku Torkko kertovat kaskuista keskiviikkona 13.11. Pilkkeen kahviossa klo 16.30 alkaen.

Pilke-logo

”Kaitsu neuvoi eräoppaaksi opiskelevaa nuorta miestä: -Sie kun laitat ensimmäisen kerran riekonansat pyynthiin tuonne tunturhiin, niin älä ylläty mennessäs niitä kokehmaan. Siellä saattaapi olla riekko selijällään ja siivet levällään ansan vieressä. Älä sie säikähä, nauhruun se on vain kuollu, ko soon nähny sinun ansantekeleesti.”

Lapin kaskut hauskuuttavat lukijoita niin lapinmiesten, kullankaivajien, politiikkojen, poromiesten kuin myös turistien kustannuksella. Ensimmäisen yhtenäisen Lapin kaskujen kokoelman – Lapin kaskukirjan – tekijät Mauno Kylli ja Markku Torkko kertovat tilaisuudessa kaskujen keruusta, lappilaisen kaskuperinteen luonteesta ja kirjansa synnystä.

Aika: Keskiviikkona 13.11. klo 16.30 – 18.00
Paikka: Pilke-talo / Metsähallitus, Ounasjoentie 6

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu!
Osallistuneille myös maksuton tutustuminen tiedekeskus Pilkkeeseen tilaisuuden päätteeksi.

Pilke Café on tiedekeskuksen järjestämä kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, joka pidetään noin kaksi kertaa kuussa keskiviikko iltaisin. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti metsiä, luontoa, puita ja kestävää käyttöä. Tilaisuudessa on lyhyt, asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

alt="Pilke-logo"