Siirry suoraan sisältöön

Pilke Café - Luonnonmarjojen pölytyspalvelut ja kestävä keruu 8.5.2013

Tilaisuudessa tutustututaan luonnonmarjojen pölytyspalveluihin sekä marjojen kestävään keruuseen! Tervetuloa mukaan!

Pilke-logo

Luonnonmarjojen sadot ovat säiden ja muiden ympäristötekijöiden armoilla. Pölytys on yksi kaikkein kriittisimpiä vaiheita marjasatojen muodostumisessa. Pölytykseen - ja sitä kautta marjasatoihin - voi kuitenkin vaikuttaa pölytyspalveluilla, eli lisäämällä pölyttäjien määrää metsissä joko paikalle tuodon pölytysvoiman avulla tai parantamalla luonnonpölyttäjien elinoloja.

Myös marjanpoimintamenetelmät ovat nostattaneet keskustelua. Erityisesti haravapoiminnan on epäilty vaurioittavan marjakasvustoa, mikä saattaa pienentää seuraavien vuosien marjasatoa.

Esittelijänä on Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen tutkija Rainer Peltola.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu!
Tilaisuuteen osallistuneille on myös maksuton tutustuminen tiedekeskus Pilkkeeseen tilaisuuden jälkeen!

Tervetuloa tutustumaan aiheeseen tarkemmin!

Pilke Café on tiedekeskuksen järjestämä kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, joka pidetään noin kaksi kertaa kuussa keskiviikko iltaisin. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti metsiä, luontoa, puita ja kestävää kehitystä. Tilaisuudessa on lyhyt, asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu. Esityksen ja keskustelujen jälkeen on tilaisuuteen osallistuneille vapaa tutustuminen tiedekeskus Pilkkeen näyttelyyn.

alt="Pilke-logo"