Siirry suoraan sisältöön

Pilke Café - Poroaitojen riistaturvallisuus

Riistaeläinten alttius vahingoittua poroaitoihin törmätessä on herättänyt keskustelua jo pitkään ja aitojen onkin todettu aiheuttavan vahinkoa riistaeläimille. Poroaitojen riistaturvallisuus -hankkeessa selvitetään keinoja parantaa aitojen riistaturvallisuutta. Poroaidat ovat tärkeässä asemassa porotalouden kannalta ja Suomessa aitojen kokonaismäärä on noin 10 00 km.

Pilke-logo

Poroaitojen riistaturvallisuus -hankkeen projektikoordinaattori Markku Vierelä Lapin yliopiston Arktiselta keskukselta esittelee hankkeen tuloksia ja niiden hyödyntämistapoja. Metsähallituksen luontopalveluiden eräsuunnittelija Nilla Aikio alustaa hankkeen lähtökohtia vuonna 2001 tekemänsä opinnäytetyön pohjalta.

Aika: Keskiviikkona 26.11. klo 16.30 – 18.00
Paikka: Pilke-talo / Metsähallitus, Ounasjoentie 6

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu!
Osallistuneille myös maksuton tutustuminen Tiedekeskus Pilkkeeseen tilaisuuden päätteeksi.

Pilke Café on tiedekeskuksen järjestämä kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, joka järjestetään noin kaksi kertaa kuukaudessa keskiviikkoiltaisin. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti metsiä, luontoa ja kestävää käyttöä. Tilaisuudessa on lyhyt, asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu.

Tervetuloa!