Siirry suoraan sisältöön

Pilke Café - Suurten rekkojen käyttökokeilu ja riistan huomiointi metsätaloudessa 27.11.2013

Puutavarakuljetuskalusto kasvaa kustannustehokkuuden parantamiseksi ja lokakuusta lähtien Suomessa on saanut liikennöidä 76 tonnia painavilla yhdistelmärekoilla. Puuntuotannon ohella metsän hoidossa huomioidaan myös muut käyttäjät, riista ja luonnon monimuotoisuus. Tule mukaan Pilke Caféseen kuulemaan Metsähallituksen asiantuntijoiden kommentit aiheeseen!

Pilke-logo

Puutavarakuljetuskalusto kasvaa kustannustehokkuuden parantamiseksi. Lokakuun alusta alkaen Suomen teillä on saanut liikennöidä 76 tonnia painavilla yhdistelmillä. Metsähallitus on yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa jättänyt lupahakemuksen vieläkin suurempien yhdistelmien kokeilemiseen Inari - Kemi väliselle valtatie 4:n osalle. Metsähallitus toimittaa puuta teollisuuden käyttöön noin kaksi miljoonaa kuutiota vuodessa Lapin metsistä. Puuntuotannon ohella metsän hoidossa huomioidaan myös muut käyttäjät ja luonnon monimuotoisuus.

Metsähallituksen metsätalouden kehittämisasiantuntija Ari Siekkinen esittelee tilaisuudessa suurten puutavararekkojen käyttökokeilua ja keskustelee siihen liittyvistä seikoista. Metsätalouden tiedottaja Juri Laurila kertoo puolestaan suunnittelun periaatteista ottaen huomioon myös riistan hyvinvoinnin metsätaloudessa.

Aika: Keskiviikkona 27.11. klo 16.30 – 18.00
Paikka: Pilke-talo / Metsähallitus, Ounasjoentie 6

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu!
Osallistuneille myös maksuton tutustuminen tiedekeskus Pilkkeeseen tilaisuuden päätteeksi.

Pilke Café on tiedekeskuksen järjestämä kaikille avoin ja maksuton tilaisuus, joka pidetään noin kaksi kertaa kuussa keskiviikko iltaisin. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti metsiä, luontoa, puita ja kestävää käyttöä. Tilaisuudessa on lyhyt, asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

alt="Pilke-logo"