Siirry suoraan sisältöön

Pilke Cafe - Avohakkuuta vai jotain muuta?

Mitä avohakkuu tarkoittaa ja miksi avohakkuita tehdään? Millaisia hakkuutapoja Suomessa käytetään? Tule kuulemaan ja keskustelemaan Pilke Cafeseen!

Pilke-logo

​Avohakkuut ja erilaiset metsien käsittelytavat ovat puhututtaneet suomalaisia erityisen paljon viime aikoina. Kansalaisaloite "Avohakkuut historiaan" on kerännyt yli 50 000 kannatusilmoitusta. Lakialoite avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla menee eduskuntaan keväällä 2019.

Metsäkeskustelu jatkuu Pilke Cafe-tilaisuudessa, jossa käsitellään perusteellisesti erilaisia metsien käsittely- ja uudistamistapoja. Alustajina toimivat erikoistutkija Hannu Salminen Luonnonvarakeskuksesta ja toimitusjohtaja Jussi Kumpula Metsähallitus Metsätalous Oy:stä.

Aika: Torstaina 16.5.2019 klo 17.00 - 18.30

Paikka: Pilke-talo / Ounasjoentie 6, Rovaniemi


Tilaisuuden järjestää Lapin Metsänhoitajat ry.  Tapahtuma on avoin kaikille metsistä kiinnostuneille.

Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Pilke Cafe on Tiedekeskus Pilkkeen järjestämä kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti luontoa, metsiä, kestävää käyttöä ja biotaloutta. Tilaisuudessa on lyhyt, asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu.

Metsäkone avohakkuulla ilmasta kuvattuna