Siirry suoraan sisältöön

PORI / Pilke Cafe360 - Metsämieli

Tutkimusten mukaan jo 10 minuutin luonto-oleilu laskee sykettä, hengitystiheyttä, verenpainetta ja vähentää stressihormoneita. Luonto tuottaa rauhoittumisen ja rentoutumisen kokemuksen. Yli kahden tunnin luonnossa oleilun jälkeen elimistön immuunipuolustusjärjestelmä vahvistuu ja yli 5 tuntia kuukaudessa luonnosta nauttivilla on huomattu myös mielialan kohentumista sekä positiivisten tunteiden lisääntymistä.

Pilke-logo

Metsämieli-luento on hyvinvointitottumuksiin, luontoliikkumiseen ja mielentaitoihin kannustava luento. Tamperelainen Metsämieli-ohjaaja ja kouluttaja Eva Romi esittelee tutkimuksiin perustuvaa tietoa luonnonhyvinvointivaikutuksista ja Metsämieli-menetelmän perusteet ja sen soveltamisen arjessa.

Keskiviikkona 1.2.2017 klo 18:00-19:30
Sokos Hotel Vaakuna, yhdistetty kokoustila Satakunta ja Karhunkruunu (Gallen-Kallelankatu 7, Pori)

Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu.

Tervetuloa!

Talvisen järvimaiseman keskellä sula peilaa maiseman, kuva Eva Romi

 

Luennoitsija Eva Romi on Metsämieli- ohjaaja ja kouluttaja, seikkailukasvatuksen ohjaaja sekä yhteisöpedagogi, jolla on pitkä työkokemus erityisesti mielenterveystyön parissa. Evan suhde luontoon on erittäin läheinen. Hänelle se merkitsee monipuolista ympäristöä, jota voi hyödyntää mm. mielen hyvinvoinnissa, luontoliikunnassa sekä ravinnon lähteenä. Luennoitsijan intohimona on luonnossa liikkuminen valokuvaten ja patikoiden.

Metsämieli on kokeneen hyvinvointivalmentajan, Sirpa Arvosen, kehittämä menetelmä, jonka tarkoituksena on psyykkisten ja fyysisten voimavarojen sekä mielentaitojen vahvistaminen. Menetelmässä hyödynnetään mm. mindfullnessia, uusimpia terapiamuotoja, positiivista psykologiaa sekä luontoa ympäristönä. Metsämieli- menetelmä kannustaa tutkimaan, kokeilemaan ja oppimaan luonnon terveys- ja hyvinvointivaikutuksia.

Metsämieli- menetelmä sisältää yli 105 hyvinvointi- ja liikuntaharjoitusta, joita voi soveltaa omaan arkeen ja työhön itselle sopivalla tavalla. Menetelmän tarkoituksena on lisätä itsetuntemusta, vahvistaa hyvinvointia ja auttaa elämään antoisaa elämää. Niitä voi hyödyntää hiljentymiseen, rauhoittumiseen, virkistymiseen, ajatusten ja tavoitteiden selkiyttämiseen, elämänvaiheiden tutkiskeluun tai yhdessä olemisen sekä vuorovaikutuksen vahvistamiseen luonnossa liikkuessa.

Suomalaisilla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää luontoa hyvinvoinnin lähteenä. Meillä on keskimäärin 200 metrin matka lähimpään metsään. Lisäksi metsä on ilmainen ympäristö, joka on käytettävissä kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina. Metsämieli -menetelmää voi toteuttaa parhaiten metsäympäristössä, mutta harjoituksia voi tehdä myös muissa luonto-, piha- tai puistoympäristössä sekä sisätiloissa hyödyntäen mielikuvaharjoittelua tai luontokuvia.

Pilke360°-hanke

Tilaisuus on osa Pilke Cafe360 -hanketta. Pilke Cafe360 -luentotilaisuuksissa tutustutaan ajankohtaiseen biotalouden teemaan alan asiantuntijan johdolla. Luentotilaisuuksia järjestetään kaikissa Suomen maakunnissa kevääseen 2017 saakka.