Siirry suoraan sisältöön

Sahanperän savotta 7.9.2013

Sahanperän savotta on koko perheen tapahtuma lauantaina 7. syyskuuta klo 10 alkaen. Ohjelmassa on mm. keskustelutilaisuuksia, komediateatteria, Siscott -yhtye ja tukkilaisnäytöksiä. Myös tiedekeskus Pilkkeeseen on maksuton sisäänpääsy päivän ajan! Tervetuloa!

Pilke-logo

Rovaniemi-viikkoa vietetään perinteen mukaan syyskuun ensimmäisellä viikolla. Pilkkeessä ja Arkikumissa järjestetään lauantaina 7. syyskuuta Sahanperän Savotta -päivä, jolloin Pilkkeen ja Arktikumin näyttelyihin on koko päivän ajan maksuton sisäänpääsy sekä pihapiirissämme järjestetään monenmoista touhua päivän aikana!

Tapahtuma avataan klo 10 Metsähallituksen metsätalouden Lapin aluejohtaja Kirsi-Marja Korhosen johdolla Pilkkeen ja Arktikumin piha-aukiolla. Pihapiirissä tapahtumaa kestää klo 16 saakka, mutta Pilkkeen ja Arktikumin näyttelyt ovat avoinna klo 18 saakka. Päivän aikana muun muassa tutustutaan luonnonsuojeluun, keskustellaan metsänomistajan muuttuneista tavoitteista, ihaillaan puutyötekijöiden taitoja, rokataan Siscott -nuorisobändin mukana sekä nauretaan Lentävä Poro -komediateatterin parissa. Tapahtumassa mukana ovat mm. Lapin ammattiopisto, Lapin ELY-keskus, Lappset Group Oy, Stora Enso, Metsä Group, Metsäntutkimuslaitos, Ponsse, Rovaniemen ammattikorkeakoulu, Suomen metsäkeskus ja Treeform Oy.

4H esittelee toimintaansa Pilkkeen tiedekeskuksessa ja he järjestävät myös erityisesti lapsille tarkoitettua toimintaa. Pilkkeessä järjestetään myös suosittuja opastettuja talokierroksia klo 11, 13, 15 ja 17. Kierroksella pääset tutustumaan upeaa puurakenteiseen Metsähallituksen toimitaloon ja sen arkkitehtuuriin. Jokaiselle kierrokselle mahtuu mukaan noin 30 henkilöä. Ennakkoilmoittautumisia kierroksille ei tarvitse tehdä.

Tervetuloa Sahanperän savottaan!

alt="Pilke-logo"