Siirry suoraan sisältöön
  • Bioaika 2000x800px

Bioaika-tiedekeskusnäyttely ja tapahtumakiertue

Bioaika on tiedekeskusnäyttely, joka kertoo biotalouden mahdollisuuksista kestävän tulevaisuuden luomisessa.

Tiedekeskusnäyttely ja tapahtumakiertue olivat metsäsektorin yhteinen lahja 100-vuotiaalle Suomelle ja Suomen nuorille. Se järjestettiin kesä-joulukuussa 2017.

Bioaika kertoo vaikuttavasti Suomen valoisasta tulevaisuudesta. Tämä tulevaisuus rakentuu biotalouden varaan. Läpi Suomen ulottuvan tapahtumakiertueen ytimen muodosti pyörillä kulkeva tiedekeskusnäyttely, Bioaika-rekka. Bioaika-rekan rinnalla kulki Bioaika-tori, joka toteutettiin yhdessä alueiden biotaloustoimijoiden kanssa. Kiertuetta täydensivät myös toimijoiden järjestämät tuotantolaitosvierailut, metsäretket, ym tapahtumat.

Bioaika-tapahtumakiertue koostui kesä- ja koulukiertueista. Kiertue starttasi näyttävästi Helsingistä maailman ympäristöpäivänä 5.6.2017. Kesäkiertue koostui pääasiassa yleisötapahtumista. Koulukiertueella vierailimme arkisin paikallisilla kouluilla ja oppilaitoksilla. Iltaisin ja viikonloppuisin Bioaika-rekka oli avoinna yleisölle. Päätimme kiertueen joulukuussa 2017 luovuttaen Suomen nuorten toiveet bioaikamme tulevaisuudesta Suomen päättäjille Helsingissä.

Bioajan on tuottanut Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke yhdessä Tiedekeskus Tietomaan kanssa. Päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten Säätiö.

Tapahtumakiertue oli virallinen Suomi100 -hanke.