Siirry suoraan sisältöön
  • Nimetoen suunn.malli 4

Tule tiedekeskukseen!

Tiedekeskus Pilke* kertoo pohjoisista metsistä ja siitä, miten monilla tavoilla olemme yhteydessä metsään ja sen tuotteisiin joka päivä. Puurakenteisessa Pilke-talossa sijaitseva tiedekeskus on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille.

Tervetuloa Pilkkeeseen!

Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta.

Aukioloajat Pääsyliput

*) Pilke = 25-50 cm pitkä, halosta tai rangasta pilkottu polttopuu (käytetään myös nimitystä klapi), myös valon tuikahdus tai ”pilke” silmäkulmassa; leikkisyys ja leikkimielisyys

Elämyksellinen ja vuorovaikutteinen näyttely sopii kaikenikäisille, tulitpa sitten työn, opiskelun tai lomailun merkeissä. Kokeile millaista on istua metsäkoneen kyydissä, tutki uusien keksintöjen vaikutusta metsiimme ja testaa, kuka on porukkasi metsätietäjä! 

Palvelut

Pilkkeessä sinua palvelee myös Pilke Shop, josta löydät metsäisiä matkamuistoja, sisustusesineitä ja käyttötavaroita kaikille asteille.Mikäli käynnin aikana kahvihammasta alkaa kolottaa, tiedekeskuksen aulasta löytyvä kahviautomaatti helpottaa. Kahvilapalveluita ja pientä purtavaa samassa pihapiirissä tarjoaa Arktikum Cafe, johon pääsee helposti Pilkkeen pääoven tai alaoven kautta. 

Lisätietoa

Mikäli jokin jäi askaruttamaan, saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin UKK-sivultamme. Mikäli et löydä vastausta kysymyksiisi, ota yhteys Pilke Infoon.

 Lisää tietoa Pilkkeeseen saapumisesta ja esteettömyydestä löydät Saapumisohjeet -sivuilta.

Saat navigaation näkyviin klikkaamalla verkkosivujen oikeassa yläkulmassa olevaa menu-painiketta.