Siirry suoraan sisältöön
  • Nimetoen suunn.malli 4

Tule tiedekeskukseen!

Elämyksellinen ja vuorovaikutteinen näyttely sopii kaikenikäisille, tulitpa sitten työn, opiskelun tai lomailun merkeissä. Kokeile millaista on istua metsäkoneen kyydissä, tutki uusien keksintöjen vaikutusta metsiimme ja testaa, kuka on porukkasi metsätietäjä!

Tervetuloa Pilkkeeseen!

Tiedekeskus Pilkkeessä tutustut pohjoisen metsiin kaikilla aisteilla ja itse tehden. Pilke* kertoo suomaisista metsistä – siitä, mitä ne meille antavat, mitä voimme metsässä tehdä ja minkälainen on suhteemme metsään. Tiedekeskuksessa opit tuntemaan metsien kestävää käyttöä ja saat tietoa metsiemme monipuolisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Pilke kertoo nykyhetkestä ja metsien moninaiskäytön mahdollisuuksista, valoisasta tulevaisuudesta. Puurakenteisessa Pilke-talossa sijaitseva tiedekeskus on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille. 

*) Pilke = 25-50 cm pitkä, halosta tai rangasta pilkottu polttopuu (käytetään myös nimitystä klapi), myös valon tuikahdus tai ”pilke” silmäkulmassa; leikkisyys ja leikkimielisyys

Ennen vierailua

Tarkista Pilkkeen aukioloajat ja tutustu tiedekeskuksen pääsylippuihin.

Lisää tietoa Pilkkeeseen saapumisesta ja esteettömyydestä löydät Saapumisohjeet -sivuilta.

Palvelut

Pilkkeessä sinua palvelee myös Pilke Shop, josta löydät metsäisiä sisustusesineitä, käyttötavaroita ja matkamuistoja kaikille asteille.

Mikäli käynnin aikana kahvihammasta alkaa kolottaa, tiedekeskuksen aulasta löytyvä kahviautomaatti helpottaa. Voit ostaa meiltä myös pientä naposteltavaa (mm. mehua, vesipulloja, suklaapatukoita, sipsiä). Kahvilapalveluita ja lounasta tarjoaa samassa pihapiirissä Arktikum Café.