Siirry suoraan sisältöön

Alakouluikäiset

Peruskoulun 1.-6.-luokkalaisille tarjoamme ryhmäyttäviä, opetussuunnitelmaa tukevia työpajoja.

Tiedeasema Pilke

 Pilkkeen tiedeasemalla TUTKITAAN erilaisia laitteita apuna käyttäen puun uusia, tulevaisuuden tekeviä ominaisuuksia. ETSITTE aisteilta piilossa olevia asioita. YLLÄTYTTE mihin kaikkeen puuta käytetään jo!

 Osallistuminen työpajaan hyödyttää meitä kaikkia, sillä tutkimme vastuullisuutta, teemme yhteistyötä, selvitämme puun avulla saatavaa hyvinvointi biotalouden keinoin. Tehtäviä suoritetaan innoittajan ohjaamana.

Oppimistavoitteet: ryhmässä oppiminen, ympäristön havainnointia tutkimuslaitteiden avulla, puutuote tietoutta

Saatavuusaika: ti - pe klo 9 - 15,  marraskuusta 2022 eteenpäin

Kohderyhmä: 1. - 6. luokkalaiset

Ryhmänkoko: max. 25 (isompi ryhmä jaetaan )

Kesto: työpaja 45 min. (Varaattehan lisäksi vapaaseen tutustumiseen noin 45 min.)

Tutkivan oppimisen projekti Pilkkeen tapaan

Tutkivan oppimisen projekti voi johtaa yllättäville poluille, mutta Pilkkeen innoittajien tuella voitte kulkea turvallisesti. Tutkimuksen aihe etsitään metsästä ja oppilaat saavat itse päättää mitä ja miten tutkitaan. Lapsilähtöinen toimintatapa palkitaan oppilaiden innostuksena.

Kahdella luokalla on mahdollisuus aloittaa tutkivan oppimisen projekti. Projekti sisältää 4-5 tapaamiskertaa Pilkkeessä, Mottimetsässä ja koululla. Projektin vaiheet ovat orientaatio, suunnittelu, tutkimistehtävät, esityksen tekeminen ja julkistaminen. Jos tutkiminen vie mennessään luokka voi itsenäisesti laajentaa projektia mielin määrin!

Oppimistavoitteitteet: projektin aikana opitaan oppimaan tutkimalla, yhteistoimintataitoja ja oppilaiden valitsemasta metsäisestä aiheesta, metsän eri merkityksistä ja tuotteista.

Saatavuusaika: ota yhteyttä [email protected] ja sovitaan projektille aikataulu 
Kohderyhmä: 3.-6. luokkalaiset
Kesto: 4-5 tapaamiskertaa, yht. 15 tuntia