Retkeily ja Eräluvat

Pilke Info palvelee Tiedekeskus Pilkkeeseen ja Metsähallitukseen liittyvissä asioissa päivittäin – myös viikonloppuisin. Meiltä voit kysyä vinkkejä lähialueen retkikohteista, ostaa Erälupia ja hakea paikkakuntalaisen maksuttoman uraluvan. Pilke Shopista löydät laajan karttavalikoiman Pohjois-Suomen ulkoilu- ja retkeilykarttoja.

Retkeily

Rovaniemen lähialueen ja muista Metsähallituksen ylläpitämistä retkeilyalueista saat lisätietoja Pilke Infosta ja luontoon.fi -sivustolta. Pilke Shopista löydät kattavan valikoiman karttoja Pohjois-Suomen retkeilykohteista.

Kalastus

Metsähallitus tarjoaa kalastajille pääsyn tuhansille vesialueille. Pilkkeestä voit ostaa kalastonhoitomaksun sekä vapa-, virkistys- ja pyydyskalastusluvat valtion vesialueille.

Metsästys

Metsähallitus tarjoaa valtavat metsästysmaat, joita jokaisen metsästysluvan saaneen on oikeus käyttää. Valtion maille myytäviä metsästyslupia voi ostaa Pilke Infosta ja Eräluvat.fi-verkkokaupasta.

Maastoliikenne

Metsähallituksen ylläpitämillä moottorikelkkaurilla liikkuessasi tarvitset uraluvan. Rovaniemen kunnan alueella asuvat saavat ns. maksuttoman kuntalaisen uraluvan, jonka voit hakea Pilkkeestä. Lupa tulee olla mukana aina urilla liikuttaessa.

Luonnontuoteluvat

Pilke Infossa voit ostaa luonnontuoteluvan, jolla voit kerätä hakkuutähteitä tai muita luonnontuotteita valtion mailta. Meiltä saat myös joulukuusi- ja vihtakoivuluvat.