Siirry suoraan sisältöön

Yläkoululaiset ja toinen aste

Peruskoulun 7.-9.-luokkalaisille ja ammattiin opiskeleville tarjoamme ryhmäyttäviä, opetussuunnitelmaa tukevia työpajoja.

Meidän Metsä 

Työpajassa kerromme miten metsien kestävä käyttö luo pohjaa tulevaisuudellemme ylisukupolvien. Kestävän kehityksen teemoista käsitellään esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden turvaamista ja ilmastonmuutoksen hillintää,  Luomme ratkaisuja vastuullisempaan tulevaisuuteen!

Pienryhmissä tutkitaan kohteita, etsitään yhteinen vastaus kerrottavaksi koko ryhmälle. 

Tavoitteita:  osaamme nimetä metsistä saatavia uusiutuvia tuotteita jotka korvaavat fossiilisia, luokan ryhmäytyminen, pienryhmä työskentelytaidot, löytää metsistä ratkaisu fosiillisten korvaajana

Kohderyhmä: Sopii kouluryhmille 7. luokasta vanhempiin. Max 50 osallistujaa kerralla. 

Kesto: 45 min, lisäksi vapaata tutustumista oman aikataulun mukaan.
Saatavuusaika: tiistaista perjantaihin klo 9-16

 

Tuleville ammattilaisille

Metsä on tärkeä kaikilla aloilla! Pilkkeessä voitte tutustua metsään ja tiedekeskukseen oman alan toimintaympäristönä. Vierailu alkaa Metsähallituksen ja tiedekeskus Pilkkeen esittelyllä. Innoittajan johdolla tutustutaan tiedekeskuksen toiminnalliseen näyttelyyn. Lopuksi kokeillaan yhdessä, saadaanko metsien kestävä käyttö tasapainoon ja keskustellaan vierailun aikana nousseista kysymyksistä. Vierailu voidaan toteuttaa myös englannin kielellä. Metsähallituksen asiantuntijat ovat sopimuksesta tavattavissa – kysy lisää!

Pilkkeessä opitaan aina metsien kestävästä käytöstä, hauskasti ja itse tekemällä. Näkökulma valitaan opiskeltavan alan mukaan. Tässä muutamia esimerkkejä toteutuneista teemoista:

  • Metsäala – metsien kestävä käyttö, tiedekeskus foorumina
  • Kasvatus- ja opetusala – tiedekeskus oppimisympäristönä, metsien kestävä käyttö 
  • Matkailuala – Metsä toimintaympäristönä ja tiedekeskus käyntikohteena, suomalainen metsäsuhde, kulttuurikurkistus metsään

Työpajojen lisäksi Pilke tarjoaa myös noin vartin pituisia opastettuja Pilke-talokierroksia, joilla ryhmä pääsee tutustumaan tarkemmin puutalo Pilkkeeseen ja sen arkkitehtuuriin. Pilke-talokierrokset sopivat erityisesti toisen ja kolmannes asteen oppilaiden vierailuun.

Kohderyhmä: Ammattiin opiskelevat
Kesto: 90 min
Saatavuusaika: tiistaista perjantaihin klo 9–16