Julkaistu 9.2.2022

Metsävisa kilpaillaan 9.2.2022

Valtakunnallinen yläkoululaisten metsätietokilpailu järjestetään kerran keskiviikkona 9. päivänä helmikuuta. Moni koululainen preppaa itseään tulevaan koitokseen.

Kilpailussa on mukana yli 300 koulua kaikkialta Suomesta, Ahvenanmaalta pohjoisimpaan Lappiin.

Metsävisa on metsäalan ja koulujen välistä yhteistyötä. Metsävisaan on vuodesta 1982 alkaen osallistunut yli 1,1 miljoonaa koululaista.

– Metsävisan aiheet pidetään visapäivään saakka salassa, mutta menneiden vuosien kilpailulomakkeita netistä selatessa voi nähdä, millaisia kysymyksiä on odotettavissa, vinkkaa lukuisia tehtäviä laatinut biologian ja maantiedon opettaja Heikki Arponen.

– Lajien tunnistaminen on biologian osaamisen perustaso, ja metsälajisto maan pohjoisosasta etelään on loputon tehtäväaiheiden lähde, Arponen paljastaa.

Tietämystään visan kysymysten parissa voi käydä testaamassa Suomen Metsäyhdistyksen nettisivuilla: https://smy.fi/opeta-opi/metsavisa/harjoittele/

Pääjärjestäjät ovat Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ja Suomen Metsäyhdistys. Päärahoittaja on Suomen Metsäsäätiö Mukana järjestelyissä ja rahoittamassa ovat metsäalan kummiorganisaatiot. Metsähallitus toimii visan kummina.

Lisätietoja:

Metsävisa | Skogsnöten
Metsävisan kesätyöt
Edellisten vuosien kilpailulomakkeet | Tävlingsblanketter från tidigare år
Järjestäjät ja rahoittajat