Julkaistu 16.5.2022

Nuoret metsätietäjät kokoontuvat 41. Metsävisan finaaliin

Valtakunnallisen yläkoululaisten Metsävisan finaali järjestetään pääkaupunkiseudulla torstaina ja perjantaina 19.-20.5.2022.

metsaevisa VilmaIssakainen 2

Finaaliin kutsuttiin 50 parasta koulunsa visavoittajaa opettajansa kanssa. He pääsevät loppukilpailuun 20 000 Metsävisan koulutason kilpailuun osallistuneen oppilaan joukosta.

Osallistujat tulevat eri puolilta Suomea. Pohjoisimmat osallistujat matkaavat Helsinkiin Rovaniemeltä.

Finaali huipentuu livelähetyksessä

Finaali on kaksipäiväinen opintomatka finalistille ja hänen opettajalleen.

Varsinainen kilpailu käydään maastossa rastireitillä, jolla finalistit vastaavat kysymyksiin mobiilisovelluksella. Tehtävät ovat biologianopettajien ja Metsävisan kummiorganisaatioiden laatimia.

Tulosten julkistamista ja palkintojenjakoa voi seurata perjantaina 20.5. klo 14-15 suorassa verkkolähetyksessä. Pääpalkinto on 500 euroa.

Koulutason visassa hyvin menestyneitä nuoria jatkaa metsien parissa vielä kesäkuussa. 15 oppilasta voitti arvontapalkintoina kahden viikon kesätyöpestit kotipaikkakuntiensa metsänhoitoyhdistyksiin.

Metsävisa on koulujen ja metsäalan välistä yhteistyötä

Metsävisassa oppilaat tutustuvat metsäasioihin monipuolisesti eri näkökulmista. Siihen on osallistunut kaikkiaan yli miljoona yläkoulun oppilasta vuodesta 1982 alkaen.

Metsävisaa rahoittavat ja järjestävät Biologian ja Maantieteen opettajien liitto BMOL ry:n ja Suomen Metsäyhdistyksen lisäksi laaja joukko metsäalan toimijoita. Metsähallitus on toiminut jo pitkään yhtenä Metsävisan kummeista. Kummiorganisaatio osallistuu finaaliin omalla tehtävällään ja tämän vuoden finaalitehtävä on laadittu tiedekeskus Pilkkeen tiimin voimin.


Lisätietoja