20.02.2017 10:00  – 26.02.2017 18:00

Dialogi luonnon kanssa

Pilke-logo

Tämä näyttely keskittyy taiteen ja luonnon suhteeseen. Japanissa kiinalainen jin ja jang -filosofia sekä siihen liittyvä viiden elementin teoria on säilynyt muinaisajoista nykypäivään saakka. Se on edelleen urbaanin kehityksen ja luovuuden perusta. Myös tämän näyttelyn teokset on jaoteltu viiden elementin teorian perusteella. Näyttelyn kantavat teemat ovat: vesi/kivi (pohjoinen), puu/bambu (itä), metalli (länsi), tuli (etelä) sekä maa (keskiö).

Pilkkeessä järjestettävä päänäyttely sekä muut tapahtumat ympäri Rovaniemen kaupunkia antavat näyttelykävijälle läpileikkauksen tämän päivän Yamaguchin taideympäristöstä. Rovaniemellä järjestettävässä näyttelyssä on monipuolinen kirjo paikallisten yamaguchilaisten taiteilijoiden teoksia. Toivomme, että kävijät nauttivat näyttelystä ja että se antaa uudenlaista näkökulmaa japanilaiseen taidemaailmaan maan pääkaupungin taideympyröiden ulkopuolelta.

Yamaguchi sijaitsee Länsi-Japanissa. Se on Yamaguchin läänin pääkaupunki ja 200 000 asukkaan kaupunkia pidetään Japanissa pienenä maalaiskaupunkina. Yamaguchilla on ollut tärkeä rooli Japanin historiassa kautta aikain, ja kaupungissa on yhä jäljellä kulttuurihistoriallisesti tärkeitä rakennuksia. Yamaguchin alue on tunnettu myös rikkaasta käsityöperinteestään. Siellä on aktiivinen taideyhteisö, johon kuuluu niin kokeneita taiteilijoita kuin nuoria nousevia taiteilijoita ja suunnittelijoita. Japanissa Yamaguchi on erityisen tunnettu hyvästä riisistään sekä sake-viinistä. Japanilaiset maan kaikista osista suuntaavat Yamaguchin kuumille lähteille rentoutuakseen ja nauttiakseen hiljaisuudesta.

Tervetuloa näyttelyyn!

Taidenäyttelyn mainos