07.10.2015 08:00  – 01.11.2015 18:00

Hiihtovaeltajan jäljillä –näyttely

Maisema naeyttelystae Hiihtovaeltajan jaeljillae Kuva Anni Hintsala

Anni Hintsalan näyttely “Hiihtovaeltajan jäljillä” on osa Lapin yliopistoon tehtävää kuvataidekasvatuksen pro gradu -tutkielmaa, joka käsittelee vaellustaidetta ympäristökasvatuksen työmuotona. Teokset pohjautuvat kevättalvella 2015 Hetan ja Pöyrisjärven välillä tehtyyn hiihtovaellukseen ja sen synnyttämiin muistoihin ja kokemuksiin. Näyttely on esillä Pilke Cafessa Pilke-talon aukioloaikojen mukaan. Vapaa sisäänpääsy.

Näyttely koostuu sekatekniikalla toteutetuista maalauksista ja installaatioista, joissa luonnonmateriaalit ja muovijäte muodostavat kerroksellisia kokonaisuuksia. Hintsala asettaa teosten osana esille myös hiihtovaellukselta kertyneet, polttoon kelpaamattomat ruokapakkausjätteet sekä vaelluksella kuvattua videokuvaa.

Anni Hintsala on tuleva kuvataideopettaja, graafinen suunnittelija ja kuvittaja joka on kiinnostunut kokemisen ja tekemisen kautta, luokkahuoneiden ulkopuolella tapahtuvasta oppimisesta, sekä luontosuhteen ja ekologisten arvojen syventämisen mahdollisuuksista. Hän on myös retkeilijä, jonka vaellukset suuntautuvat useimmiten talvisille tuntureille tai hiljaisiin metsiin, niin alkutalven, kaamoksen kuin kevään hankikelienkin aikaan.