03.05.2018 17:00  – 03.05.2018 18:00

Pilke Cafe – Isoja elämyksiä Pohjolan kalavesiltä

Pilke-logo

Isoja elämyksiä Pohjolan kalavesiltä on hanke, jonka avulla mahtitärpit eläisivät muuallakin kuin kalatarinoissa. Projektipäällikkö Markku Vierelä kertoo Pilke Cafessa kalavesien hoitoon ja käyttöön kehitettävästä uudenlaisesta toimintamallista, joka luo vetovoimaisia kalastuskohteita ja edistää kalastusmatkailua.

Kolmen vuoden pituisessa hankkeessa perustetaan useita kalastuskohteita, joissa kalastajalla on aiempaa suurempi todennäköisyys saada saaliikseen isoja kaloja. Hankkeen tavoitteena on kasvattaa Pohjois-Pohjanmaan, Lapin ja Kainuun maakuntien kalastuksellista vetovoimaa rakentamalla kestävän kalastuksen mallikohteita.

Aika: Torstaina 3.5.2018 klo 17 – 18

Paikka: Pilke-talo / Ounasjoentie 6, Rovaniemi

Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Markku Vierela ja iso saalisHanketta vetää Metsähallituksen Eräpalvelut yhteistyökumppaninaan Itä-Suomen yliopisto, joka vastaa hankkeessa toteutettavasta biologisesta tutkimuksesta ja kalakantamallintamisesta.
Hankkeen rahoituksesta 80 prosenttia tulee Euroopan aluekehitysrahastosta.

Pilke Cafe on Tiedekeskus Pilkkeen järjestämä kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Tilaisuuksien aiheet käsittelevät Pilkkeen ja Metsähallituksen teemojen mukaisesti luontoa, metsiä, kestävää käyttöä ja biotaloutta. Tilaisuudessa on lyhyt, asiantuntijan pitämä esitys, vapaata keskustelua sekä kahvitarjoilu.