03.10.2015 13:00  – 03.10.2015 14:00

Pilke Cafe – Muuttolintujen suojelu on kansainvälistä

Pilke-logo

Suomessa pesivät muuttolinnut kulkevat ja levähtävät muuttomatkallaan useiden eri maiden alueilla. Kaukaisimmillaan talvehtimisalueet ovat Afrikan keski- ja eteläosissa tai jopa Kaakkois-Aasiassa.
Pesimäalueilla tapahtuvien muutosten lisäksi lintujen selviämiseen vaikuttavat myös muutokset muuttoreitin varrella tai talvehtimisalueella. Jotta suojelutyössä onnistuttaisiin siinä täytyy olla mukana kaikki ne valtiot joiden alueilla linnut liikkuvat. Erittäin uhanalainen kiljuhanhi on yksi esimerkki lajista jossa kansainvälinen yhteistyö on jatkanut pitkään ja alkaa nyt tuottaa tulosta.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja kahvitarjoilu!
Osallistuneille myös maksuton tutustuminen Tiedekeskus Pilkkeeseen tilaisuuden päätteeksi.

Muuttolintujen tarkkailutapahtuma Arktikumin rannassa lauantaina 3.10 klo 10-13

Klo 10 – 13 järjestetään Arktikumin rannassa muuttolintujen tarkkailutapahtuma. Ilmaistapahtumassa on perheen pienimmille bongaustehtävä palkintoineen, ja tarjolla on myös maksutta pientä purtavaa ja juotavaa. Pukeudu lämpimästi ja ota mukaasi omat kiikarit tai kaukoputki. Kiikareita on tarjolla lainaan rajoitetusti myös järjestäjien puolesta.

Tapahtumapaikka on Ounasjoen ranta Arktikumin takana, osoite Pohjoisranta 4. Rannalle pääsee Arktikumin parkkialueelta alikulkusillan kautta.

Tervetuloa tarkkailemaan muuttolintuja!