23.02.2023 16:30  – 23.02.2023 17:30

Pilke Café – Näillä leveyksillä -luontovalokuvia

P9180372 Esa Huhta 2

Valokuvanäyttely kertoo ”näiden leveyksien” luonnosta neljän Luonnonvarakeskuksessa tutkimuksen parissa työskentelevän luonto- ja luontokuvausharrastajan tulkitsemana.

Pilke Caféssa tutustutaan näyttelyyn ja keskustellaan luontovalokuvauksesta. Kaikki näyttelyn valokuvaajat ovat tavattavissa ja kertovat tarinoita kuvien ympäriltä.

Valokuvaajat ovat Suomen Luonnonvalokuvajat ry:n jäseniä ja jokaisella on pitkä suhde peräpohjalaiseen luontoon ja sen ilmiöihin. Alueellisesti näyttely ulottuu pohjoisessa vanhaan Lapin- ja lannanmaan rajaan, eli Luosto-Pyhätunturien tunturijonoon. Näyttely avaa alueen luonnon monipuolisuutta tarkastelemalla sen maisemia ja eliöstöä eri vuoden- ja vuorokauden aikoina.

Jokainen valokuvaaja katsoo luontoa hieman erilaisista kuvauksellisista näkökulmista. Yhteistä kuville on, että ne palauttavat meidät hienoihin hetkiin luonnossa, jolloin sää ja valaistus antoivat parastaan kuvauksen näkökulmasta ja seudun luonnon alkuperäisimmät asukkaat esiintyivät luonnollisessa ympäristössään.

Valokuvaajat:

Ville Hallikainen

Esa Huhta

Ilpo Kojola

Vesa Nivala

Tapahtuma on osa maksuttomia Pilke Café -keskustelutilaisuuksia. Tapahtuma järjestetään Pilke-talon aulassa ja tarjoamme myös kahvia, teetä, mehua sekä keksejä. Tervetuloa!

Kelopuun kolosta kurkkaavan näädän kasvot ja etukäpälät

Kuva: Ilpo Kojola

Alkukuva: Esa Huhta