23.05.2019 17:00  – 23.05.2019 18:15

Pilke Cafe: Vieraslajit karkuteillä – välineet ovat meillä

Pilke-logo

Pilke Cafessa asiantuntijat kertovat ja vastaavat, miten vieraslajeja torjutaan, miten talkoot järjestetään, miten kitkentäjäte kuuluu hävittää ja mitä sanoo vieraslajisäädäntö. Saat myös vinkkejä siitä, mistä löydät näistä aiheista lisätietoja ja kuinka pääset mukaan Vuoden maisematekokisaan.

Puhumassa ovat Lapin ELY-keskuksesta ylitarkastaja Taina Kojola, biologi Kristiina Hoikka, Napapiirin Residuumista suunnittelupäällikkö Satu Portti ja Pidä Lappi Siistinä ry:stä järjestökoordinaattori Sanna Alaruikka.

Aika: Torstaina 23.5.2019 klo 17.00 – 18.15

Paikka: Pilke-talo / Ounasjoentie 6, Rovaniemi

Ohjelma:
-Vieraslajilainsäädäntö / Lapin ELY-keskus
-Miten järjestän talkoot? / Pidä Lappi Siistinä ry
-Vieraslajijätteen hävittäminen / Napapiirin Residuum
-Astu vieraslajiportaaliin / Lapin ELY-keskus

Vapaa pääsy ja kahvitarjoilu. Tervetuloa!

Vieraslaji talkoissa vapaaehtoisia

Torstain Pilke Cafe on yksi Vihiä vieraslajeista -teemaviikon tapahtumista. Teemaviikon tarkoitus on lisätä asukkaiden tietoisuutta vieraslajeista, madaltaa kynnystä tarttua toimeen omalla tontilla tai talkoillen ja kannustaa merkitsemään havaintojaan vieraslajiportaaliin. Järjestäjänä Lapin luonto- ja ympäristökasvatusryhmä LYHTY, josta mukana ovat mm. Lapin ELY-keskus, Napapiirin Residuum, Pidä Lappi Siistinä ry, Rovaniemen kaupunginkirjasto ja Arktikumin kirjasto. Löydät Vihiä vieraslajeista -teemaviikon Lapin luonto- ja ympäristökasvatusryhmä LYHTYn tapahtumista Facebookissa.

Koko viikon ajan löydät Arktikumin kirjastosta ja Rovaniemen kaupunginkirjastosta esille nostettua aineistoa vieraslajeista.

Yhteystiedot Kristiina Hoikka, kristiina.hoikka@ely-keskus.fi, puh. 0295 037 014.

Vieraslajiportaali
Lapin luonto- ja ympäristökasvatusryhmä LYHTY
Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisematekokisa
Jäte ABC -sähköinen opas jätteiden lajitteluun