23.02.2019 09:00  – 23.02.2019 12:00

Pilkkeen talviretki

Pilke-logo

Rovaniemi150 Napapiirin talvikilpailut starttaavat Ounasjoella Arktikumin rannasta lauantaina 23.2. klo 9. Tule kannustamaan kisaajat matkaan ja osallistu Pilkkeen talviretkelle!

Pilkkeen talviretkellä liikutaan jalan, hiihtäen tai paksupyörällä. Siis samalla tyylillä kuin viralliset Rovaniemi150-kisaajatkin! Koko perheelle sopiva retkireitti vie Arktikumin rannasta Lietesaareen. Saaressa on hauska talvinen toimintarata. Evääksi tarjoamme nuotiolla makkaraa ja lämmintä mehua.

Reitti startista Lietesaaren tapahtumapaikkaan on merkitty joelle ja se kuljetaan omatoimisesti. Löydät perille myös jäälatua seuraillen. Jos et ehdi mukaan aamun starttiin, voit tulla ulkoilemaan myöhemmin: tapahtumapaikalla on toimintaa klo 12 saakka. Matkaa startista Lietesaareen tulee noin 1,8 km. Mikäli haluat palata kaupunkiin pidemmän lenkin kautta, retkireitti kiertää myös Selkäsaaren ympäri.

Tervetuloa mukaan!

Metsähallituksen järjestämä Pilkkeen talviretki -tapahtuma innostaa kaikkia nauttimaan reippaasta ulkoilusta luonnossa. Metsähallitus on myös pääsponsori Rovaniemi150 Napapiirin talvikilpailuissa, mikä on ensimmäinen talvinen ultramaraton Euroopassa. Kilpailu järjestetään nyt kahdeksatta kertaa ja siinä kisataan 66-, 150- ja 300-kilometrin matkoilla joko jalan, hiihtäen tai paksupyörillä. Rovaniemi150-kisareitti kulkee pääosin valtion mailla ja se on hieno esimerkki monikäyttömetsien hyödyntämisestä.

Pilkkeen talviretken reitti kartalla